4.1 C
București
vineri, martie 8, 2024

Ceaiul Essiac este cu adevarat un ceai „miracol” care ar putea trata cancerul? Ce spun studiile

Ceaiul Essiac a aparut pentru prima data anii 1920, cand o asistenta canadiana pe nume Rene Caisse a obtinut reteta de la o pacienta, care si ea la randul ei l-a primit de la un om de medicina nativ, apoi a fost mediatizat drept „ceaiul miracol” care ar putea trata cancerul.

Ce este de fapt ceaiul Essiac

Numele Essiac este de fapt numele Cassie, dar scris invers si se crede ca este originar din tribul Ojibwa, Canada. Acesta este o combinatie de plante medicinale: macris marunt (Rumex acetosella), radacina de brusture (Arctium lappa), rubarba turceasca (Rheum palmatum) si scoarta interioara de ulm alunecos (Ulmus fulva). Fiecare dintre aceste ingrediente contribuie la diferite beneficii pentru sanatate si ingrediente active, cum ar fi flavonele, taninurile si antrachinone, precum si polizaharidele care intaresc si mai mult sistemul imunitar.

  • Macris marunt (Rumex acetosella): este o planta plina de vitamine si minerale (sodiu, calciu, fier, potasiu, magneziu, vitamina A si C). Cercetari publicate de revista Moleculesa descoperit ca florile de macris au compusi fenolici care ne ajuta sa luptam impotriva cancerului prin efectele lor antiproliferative si prin capacitatea lor de a opri tumorile;
  • Radacina de brusture (Arctium lappa): contine sesquiterpene, alcaloizi de piridina si chinolina. Un studiu publicat in revista Inflammopharmacology a constatat ca radacinile de brusture erau pline cu compusi benefici care pot ajuta la gestionarea bolilor cronice precum cancerul, SIDA si diabetul;
  • Radacina de rubarba indiana: Un studiu efectuat pe animale in 2018 si publicat in The Journal of Pharmacy and Pharmacology, arata ca radacina de rubarba indiana poate reduce celulele canceroase din ficat;
  • Ulm alunecos (scoarta interioara): nativii americani foloseau ulmul alunecos pentru a trata diareea, tusea si bolile tractului gastrointestinal. De asemenea, se crede ca contine proprietati antiinflamatorii si antioxidante.

Din pacate, proportiile ceaiului sunt inca neclare si se pare ca nicio cercetare nu a putut inca dovedi in mod concludent afirmatiile anticancer ale sustinatorilor sai.

Vezi si: Ceaiul de culin de lapte, un bun remediu pentru problemele hepatice si nu numai

Cassie a oferit formula Centrului de Cancer Memorial Sloan-Kettering si mai tarziu Resperin Corporation Ltd pentru cercetari suplimentare. Dar ambele studii s-au confruntat cu dificultati atunci cand au fost ridicate intrebari cu privire la consistenta formulei originale. Resperin Corporation si-a abandonat cercetarile.

Este adevarat ca ceaiul essiac poate stimula sistemul imunitar, poate reduce activitatea radicalilor liberi, poate elimina inflamatia, paote preveni cresterea tumorii, poate reduce mutatia celulara si poate detoxifia organismul, dar eficacitatea sa in tratarea cancerului este inca neconcludenta, iar cercetarile asupra proprietatilor sale anticancerigene pare sa se contrazica. De exemplu, un raport de cercetare publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie a aratat ca ceaiul essiac are calitati antioxidante puternice si este foarte eficient in activitatea de protectie a ADN-ului. O alta lucrare de cercetare a aratat ca ar putea inhiba cresterea celulelor tumorale, stimuland in acelasi timp raspunsul imun la stimularea antigenica. Cu toate acestea, o evaluare comparativa a ceaiului nu a gasit efecte antiproliferative semnificative asupra celulelor cancerului de prostata. Un studiu publicat in Breast Cancer Research and Treatment a contrazis capacitatea essiac de a trata cancerul. S-a descoperit ca stimuleaza cresterea in vitro a celulelor canceroase de san, ceea ce indica faptul ca ar putea sa nu fie benefic pentru toti pacientii cu cancer.

Vezi si: Dieta recomandata in cancerul de prostata

Ceai Essiac – Beneficii dovedite

-Intareste sistemul imunitar. O analiza in vitro a ceaiului a aratat ca are proprietati antioxidante si imunomodulatoare semnificative. Totodata, se crede ca radacina de brusture din ceai poate sprijini detoxifierea prin stimularea functiilor sistemului limfatic, o parte a sistemului imunitar care distribuie celulele albe din sange care lupta impotriva infectiilor in tot organismul.

-Scade inflamatia din organism. Compusii antioxidanti gasiti in macrisule si radacina de brusture au, de asemenea, proprietati antiinflamatorii care pot ajuta persoanele care sufera de artrita, dureri de cap, guta , boli de inima , tulburari articulare, dureri musculare, hemoroizi si o serie de alte probleme inflamatorii comune.

-Ajuta digestia. Un studiu din 2018 publicat in Journal of Alternative and Complementary Medicine a explorat potentialul prebiotic al ulmului alunecos si s-a dovedit ca e benefic pentru modularea microbiotei intestinale.

-Are efect antioxidant. Plantele din acest ceai au proprietati antioxidante puternice. De exemplu, radacina de brusture contine flavonoide si polifenoli, in timp ce radacina indiana de rubarba si macrisul sunt bogate in antrachinone, inclusiv emodin si aloe-emodin. Acestea au demonstrat efecte antiinflamatorii si citotoxice.

-Probleme respiratorii. Ulmul alunecos a fost folosit pe vremuri ca suprimator de tuse si pentru a calma durerile in gat.

Vezi si: Metoda lui Ernst Günter – o dieta pentru toate formele de cancer, dar si pentru vindecarea de alte boli grave

Vezi si: Ciuperca SHIITAKE, una dintre cele mai folosite in lupta impotriva cancerului

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole