26 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Bufeurile. De ce apar si cum putem scapa de ele cu ajutorul remediilor naturale

Bufeurile reprezinta un simptom frecvent al menopauzei şi premenopauzei, care se manifesta prin senzatii mari de caldura, insotite de transpiratie, frisoane, palpitatii si ritm cardiac crescut. Totodata, e bine de stiut ca si femeile tinere pot suferi de bufeuri, daca menopauza le-a fost indusa chirurgical.

Bufeurile sunt simptome tipice ale menopauzei si releva o disfunctionalitate hormonala. Din fericire, de-a lungul anilor s-au descoperit numeroase remedii naturale pentru a tine sub control acest simptom, astfel incat acest proces sa fie mai usor de suportat.

Remedii naturale contra bufeurilor

-Infuzie de mac (20 g flori), pasiflora (40 g flori si frunze). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Decoct de pir (30 g radacini). Puneti radacinile intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, lasati la infuzat 10 minute, strecurati. Beti o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Gelule (pastile gelatinoase) de cretisoara. Luati 2 gelule, la pranz si seara, in timpul meselor, pana la ameliorare.

-Ulei esential de chiparos (2 picaturi), ulei esential de salvie (3 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

Ca o completare la tratament, puteti lua dimineata, pe stomacul gol, o doza de mangan-cupru, cat timp este necesar, recomanda dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.

Sfat

Daca sunteti in perioada de premenopauza, mancati echilibrat, evitati excitantii si aveti grija sa nu va ingrasati. Benefic esti si mersul pe jos sau orice alta activitate fizica.

Cititi si:

10 plante cu hormoni naturali. Cum sa fii frumoasa si sanatoasa fara sa apelezi la medicamente

Tinctura de branca ursului. Cum se prepara si in ce afectiuni este recomandata

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole