1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Banana bread. Cum prepari cel mai gustos chec cu banane coapte

Bananele sunt cu siguranta printre cele mai consumate fructe din lume si, pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea au putine calorii, putand constitui un mic dejun foarte bun pentru cei ce simt foarte tare stresul. Este adevarat ca bananele verzi sunt mult mai sanatoase decat cele coapte, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le aruncam, ci putem sa le folosim intr-o reteta excelenta si anume: „Banana bread”.

La exterior, Banana bread se aseamana foarte mult cu checul nostru romanesc, dar in interior are o combinatie diferit datorita bananelor. Prajitura este usor de facut, are un miez fraged, iar gustul este pur si simplu minunat. Iata cum se prepara:

Sfat: Aceasta reteta poate fi personalizata cu alte ingrediente, dupa bunul plac, ca de exemplu: nuci, migdale, cocos, stafide, bucati de ciocolata etc.

Banana bread – Reteta

Ingrediente necesare:

  • 3 banane bine coapte
  • 250 g faina
  • 200 g zahar pudra sau brun
  • 120 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 80 g nuci maruntite

Daca iti doresti un desert mai sanatos, poti reduce cantitatea de zahar si poti adauga mai multe banane.

Vezi si: 4 deserturi delicioase si rapide cu banane

Mod de preparare:

Pentru inceput, se decojesc bananele si se mixeaza sau se sfarama cu o furculita pana capata o consistenta omogena.

Intr-un bol, se amesteca faina cu bicarbonatul si sarea.

Intr-un bol mai incapator, se adauga untul si zaharul, se mixeaza bine, apoi se adauga ouale si esentele si se amesteca din nou. Treptat, se adauga faina, iar cand toate acestea sunt incroporate, se adauga si bananele pasate, apoi nucile. Se mai amesteca putin, apoi se toarna toata compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Banana bread se introduce in cuptorul preincalzit la 180 garde C timp de o aproximativ 50 de minute – 1 ora. Cand e gata, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar sau se poate adauga o glazura de ciocolata.

Prajitura se poate servi simpla, cu geam sau alaturi de un ceai cald.

Sfat: Pentru o aroma mai deosebita, se pot adauga diferite mirodenii: coaja rasa de portocala/lamaie, nucsoara sau scortisoara.

Vezi si: Sfaturi de la specialisti: cum depozitezi corect painea pentru a ramane mai mult timp proaspata

Vezi si: Nu aruncati bananele prea coapte! Avem aici cea mai sanatoasa reteta de chec cu banane

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole