Iata reteta pentru un chec cu banane fara zahar si fara gluten, ceva delicios si sanatos.
Ingrediente:
- 100g faina de ovaz (fara gluten)
- 50g faina de mei
- 50g faina de hrisca
- 20g seminte de in
- 1 lingurita de vanilie
- 1 lingurita de bicarbonat
- 1 lingurita de scortisoara
- 30g de cacao sau praf de roscove
- 80 ml ulei de cocos topit
- 3-4 banane bine coapte
- 30g nuci
Mod de preparare chec cu banane
1.Incalziti cuptorul la 180 de grade.
2.Intr-un bol amestecati ingredientele uscate (faina de ovaz,faina de mei, faina de hrisca, semintele de in, praful de vanilie, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cacao sau praful de roscove.
3.Intr-un bol separat pisati bananele cu o furculita si le amestecati cu uleiul de cocos si turnati toata compozitia pe ingredientele uscate, se amesteca toate ingredientele cu o lingura sau cu un robot de bucatarie.
4.Turnati aluatul moale intr-o forma de chec (sau o forma de silicon), ornati cu nuci si banane taiate felii.
5.Se tine la cuptor 30-35 minute.
Acest chec delicios este gata in 60 de minute!
Vezi si: