Antiinflamator natural pentru caile respiratorii: previne racelile si astmul

Antiinflamator-natural-pentru-caile-respiratorii-previne-racelile-si-astmul

Antiinflamator natural. Nasturtium officinale, care este utilizat pe scara larga ca zarzavat, este o specie de Nasturtium officinale W.T. Aiton, originara din Asia de Vest, Europa, India si Africa. Aceasta planta este cultivata pentru tulpinile si frunzele sale, care sunt folosite in salate, precum si pentru decorarea diferitelor mancaruri. Macrisul este incarcat cu diferite proprietati antioxidante si anticancerigene, precum si minerale si vitamine.

Macrisul – Beneficii pentru sanatate

Originar din Asia de Vest, Europa, India si Africa, astazi este raspandit pe scara larga in intreaga lume. Este introdus in America de Sud si de Nord, Australia, Africa de Sud si Noua Zeelanda. Asa cum a fost introdus in Canada si Statele Unite, se gaseste in fiecare stat si provincie.

Este considerata planta veche din timpurile grecilor si romanilor. Grecii au folosit macrisul pentru a mentine ficatul sanatos si pentru a curata sangele. Nasturelul sau macrisul a fost folosit inca din secolul I ca planta terapeutica. Acesta a fost oferit copiilor pentru dezvoltare si pentru tratarea bolilor psihologice. In anii 1800, a devenit popular ca ceai comun in sudul Angliei.

Romanii au folosit planta pentru gustul ei piperat in salate, unde s-au adaugat doar otet si ulei pentru a-i spori aroma. In secolul al XIX-lea, s-a realizat cultivarea industriala a Nasturelului. A fost introdus in Canada, America de Sud, Indiile de Vest, Statele Unite, unde a fost naturalizat, deoarece in SUA conditiile meteorologice au fost potrivite, cu multa apa unde s-a raspandit imediat. Vezi si: „Mierea de aur”, puternic antibiotic si antiinflamator natural. Cele 2 super-ingrediente

Macrisul este un important antiinflamator natural, ce este incarcat cu minerale si vitamine precum iod, calciu, potasiu, vitamina E, A si C.

O ceasca de macris crud (aproximativ 34 de grame) contine doar 4 calorii. O cana de macris ofera, de asemenea, 0,03 grame de grasimi, 0,78 grame de proteine ​​si 0,44 grame de carbohidrati (inclusiv 0,07 grame de zahar si 0,2 grame de fibre). O ceasca de nasturel contine 70,83% din vitamina K, 16,22% din vitamina C, 7,71% din vitamina A, 4,10% din calciu, 3,61% din mangan, 2,38% din potasiu si 2,27% din vitamina E, precum si tiamina, necesarul de vitamina B6, riboflavina, fosfor si magneziu.

Studiile arata ca vitamina C reduce in mod eficient sansele de dezvoltare a cataractei. Nasturelul este o sursa excelenta de vitamina C, care este eficienta in prevenirea cataractei.

Vitamina C trateaza raceala in mod eficient. Studiul realizat arata ca aportul de alimente bogate in vitamina C ajuta la scaderea sanselor de raceala obisnuita cu aproape 66%. Nasturelul este o sursa excelenta de vitamina C, care ajuta la reducerea sanselor de a raci. Vezi si: Alimente care prelungesc viata si zonele unde oamenii sunt cei mai longevivi

Studiile efectuate pe copiii care sufera de astm a aratat ca o cantitate mare de vitamina C de 0,2 grame pe zi contribuie la ameliorarea astmului pediatric. Creste volumul expirator fortat (FEV). Umezeala si expunerea la mucegai a dus la creasterea astmului cu 21%, in timp ce nicio expunere nu duce la cresteri ale bolii.

Utilizari traditionale

  • Frunzele sunt bogate in continut de minerale si vitamine si ajuta la digestie.
  • Este utilizat ca stimulent si expectorant pentru tratarea bronsitei, tusei si ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange.
  • Nasturelul este folosit si pentru tratarea tuberculozei.
  • In China, supa de macris se da pentru vindecarea aftelor de pe buze sau limba, vezicule ale gurii, dinti si gingii umflate, respiratie urata.
  • Sucul sau ceaiul de macris se utilizeaza pentru a elimina fluidele colectate in tesutul corpului, cum ar fi congestia si guta.
  • Nasturelul se crede ca este diuretic utilizat pentru a ajuta la rinichi sau pietre vezicale.
  • Sucul extras din frunzele proaspete ajuta la vindecarea acneei, a pecinginei, a eczemelor, a eruptiilor cutanate, a iritatiilor pielii, precum si a infectiilor.
  • Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea tuberculozei si scorbutului.

Cum se mananca

  • Frunzele crude sunt consumate ca salata verde sau aburite ca legume.
  • Nasturelul ar putea fi adaugat la supe, tocanite, sosuri, cartofi prajiti, pizza si sandvisuri.
  • Frunzele uscate sunt folosite pentru a face ceai de plante.
  • Crengile de Nasturel ar putea fi folosite pentru a garnisi legumele.
  • Frunzele sunt, de asemenea, folosite pentru a prepara omlete, quiche, placinte, mancaruri cu orez si umplutura.
  • Nasturelul ar putea fi folosit ca garnitura pe mancaruri reci de somon sau oua.
  • Frunzele tocate de macris ar putea fi combinate cu unt si utilizate ca atare.

Alte fapte

  • Aportul de macris este considerat un remediu pentru mahmureala.
  • Armata Statelor Unite a plantat nasturel in gradina fortului din fata traseelor ​​vestice ca produs alimentar pentru soldati.
  • Imparatii romani consumau macris inainte de a lua decizii.
  • Nasturelul este membru al familiei de mustar si a fost originar din Grecia Antica, care ramane o parte de baza a dietei mediteraneene.
  • Supa de nasturel face parte din mancarurile britanice populare in secolul al XVII-lea.
  • Grecii sustin ca un consum regulat de macris face oamenii mai intelepti.
  • Nasturelul este folosit ca tonic pentru par si imbunatateste cresterea parului.

Precautii

  • Aportul de Nasturel pentru o lunga perioada de timp poate provoca probleme cu vezica urinara sau cistita datorita calitatilor sale diuretice eficiente.
  • Persoanele care au probleme cu inflamarea vezicii urinare ar trebui sa evite consumul de Nasturel, deoarece favorizeaza durerea vezicii urinare.
  • Persoanele cu hipertiroidism ar trebui sa evite macrisul, deoarece are o cantitate mare de iod.
  • Persoanele care iau medicamente ar trebui sa primeasca sfatul medicilor inainte de a consuma nasturel sau sucul acestuia.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...