8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ai greata, ameteli, varsaturi sau crampe? Care ar putea fi motivele si ce remedii se gasesc

Multi oameni se confrunta de-a lungul vietii macar o data cu una dintre urmatoarele simptome: greata, ameteli, varsaturi sau crampe. Facem un scurt rezumat al posibilelor motive  care genereaza aceste neplaceri, dar sugeram si cateva solutii.

Ameteli

Multe persoane se confrunta cu ameteli din diferite motive care pot fi de la cele mai banale pana la unele serioase. Ametelile pot fi cauzate de o cadere de calciu sau de o slaba hidratare, oboseala, alimentatie nepotrivita.

De cele mai multe ori, ametelile fara alte simptome nu sunt un motiv de prea mare ingrijorare. Totusi, daca ametelile presista mai multe zeci de minute si sunt insotite de varsaturi, urinari frecvente, senzatie de gura uscata, sete excesiva, stare de moleseala sau scaderea pulsului, se recomanda o vizita la medic de urgenta.

Crampe abdominale

Destul de des intalnite sunt si crampele abdominale care pot avea diferite motive. De exemplu, crampe abdominale in timpul sarcinii sunt foarte des intalnite si sunt considerate chiar normale: corpul poate trece prin anumite modificari fizice incercand sa se adapteze fatului aflat in crestere. Crampele sunt inofensive.

Alte motive care pot duce la aparitia crampelor abdominale pot fi  o serie de cauze precum infectiile, cresterea anormala a unor organe, obstructia intestinelor, tulburari intestinale sau chiar toxiinfectiile alimentare sau indigestia.

Desigur, ai sunt si crampele asociate cu menstruatia, acestea provoaca de obicei dureri in zona pelvisului.

Sfatul specialistilor este ca daca crampele abdominale dureaza mai mult de 24 de ore, trebuie sa va prezentati la medic. La fel si in cazurile in care e vorba de o constipatie de durata, stari de voma, senzatie de usturime in timpul urinarii, febra, pierderea apetitului si pierderea inexplicabila in greutate, toate asociate cu dureri abdominale.

Greata si varsaturile

Greata apare in general inainte de varsaturi dar poate si sa apara fara sa fie urmata de acestea. Varsaturile reprezinta eliminarea involuntara a continutului stomacal in mod fortat. Ele pot fi ciclice, acute sau clinice. Se numesc varsaturi ciclice daca se manifesta repetitiv de cel putin patru ori in decurs de o ora.

Varsaturile pot fi un serios semnal de alarma si ele se manifesta in cazul instalarii unor afectiuni cum ar fi gastrita acuta, ulcerul peptic, refluxul gastroesofagian dar si ocluzia intestinala sau alte cauze virale sau bacteriene.

Varsaturile se trateaza in functie de tratamentul stabilit de un specialist, insa pe langa medicamente e important intotdeauna sa te hidratezi si sa respecti un regim alimentar foarte strict pentru a evita alti factori iritanti.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole