13.7 C
București
joi, mai 2, 2024

Galbenele – Utilizari in bucatarie si frumusete

Galbenelele sunt pretuite pen­­tru virtutile ei legate de sanatate (rol an­tiseptic, remediu util in bolile de stomac si, mai ales, in afectiu­nile dermatologice), dar trebuie sa stii ca acestea au numeroase alte utilizari. Aceasta planta medicinala este foarte utila in bucatarie, in obtinerea de produse pentru igiena corpului si infrumusetare, dar si in aromoterapie, datorita bogatiei de uleiuri eterice pe care le contine.

Galbenele – Utilizari in bucatarie

Florile de galbenele sunt foarte bogate in saponozide, mucilagii, carotenoide, alcooli triterpenici, flavonoizi si glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil, substante amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, saruri minerale si substante proteice.

Datorita acestor substante, florile galbenelelor sunt recunoscute pentru proprietatile lor terapeutice inca din timpuri stravechi. Astfel, fie ca alegem sa le folosim in salate pentru o aroma deosebita, sub forma de ceai, infuzie, tinctura sau alifie, galbenelele reprezinta un bun remediu ce nu ar trebui sa lipseasca din gospodarie. Vezi AICI ce beneficii au pentru sanatate.

Galbenele – Utilizari in cosmetica, frumusete

Datorita substantelor pe care le contin, florile de galbenele pot fi intrebuintate si in cosmetica. De exemplu, galbenelele intra in compozitia a numeroase preparate de uz extern pentru ingrijirea pielii pe care le putem prepara chiar acasa: sapunuri, creme cosmetice, uleiuri de masaj,
unguente, sampoane etc.

Vezi urmatoarele articole:

Pielea noastra este sensibila, iar sanatatea ei se oglindeste in felul in care arata. Astfel, nu ezita sa incerci retetele de mai sus.

Vezi si: Cum sa ai un ten de invidiat cu ajutorul mastilor cu galbenele

Vezi si: Galbenelele si cultivarea lor in gradina

Vezi si: Crema din galbenele, maghiran si cimbru – Remediul eficient pentru afectiunile pielii

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole