Sucul de rubarba este bogat in substante nutritive si minerale sanatoase. Aceasta leguma contine o serie de beneficii pentru sanatate, insa trebuie sa stii ca frunzele nu trebuie consumate, deoarece contin un nivel ridicat de acid oxalic, care poate fi otravitor. De la aceasta planta se utilizeaza doar tulpinile.
Din cauza concentratiei atat de mare de acid oxalic, rubarba este responsabila pentru problemele renale ale copiilor. Putine alte plante au o concentratie atat de mare de acid oxalic ca si rubarba. De asemenea, nenumarate cazuri de reumatism si de febra reumatica isi au originea in consumul de rubarba gatita. Intra AICI pentru a afla mai multe despre acidul oxalic.
Sucul de rubarba ofera anumite beneficii doar daca este consumat cu moderatie si in combinatie cu alte sucuri, cum ar fi cel de morcovi, de telina sau de fructe. Consumat in acest fel, el poate stimula actiunea peristaltica a intestinelor. De asemenea, sucul nu trebuie indulcit niciodata cu zahar, ci doar cu miere.
Iata cateve beneficii ale sucului de rubarba:
-Sucul de rubarba are rolul de a detoxifia organismul. Puterea astrigenta a plantei este data de un compus chimic care scade sau contracareaza tesuturile organismului, diminuand astfel evacuarile de mucus sau sange.
-Rubarbarul este o excelenta sursa de vitamina C. Acest antioxidant ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar al organismului.
-Datorita continutului de betacaroten, acest suceste utila pentru imbunatatirea vederii si repararea celulelor pielii.
-Sucul este recomandat diabeticilor, deoarece ajuta la scaderea nivelului de glucoza din sange.
Vezi si: Alimente si bauturi care elimina calciul din corp
-Rubarba contine vitamina K, care este importanta pentru dezvoltarea creierului, prevenind aparitia bolii Alzheimer.
-Sucul de rubarba are efect antiinflamator, ajutand la ameliorarea durerii in caz de vatamare.
-Sucul este indicat persoanele care sufera de osteoporoza si alte tulburari osoase.
-Consumul de suc poate ajuta la reducerea hepatitei B.
Sucul de rubarba – Reteta
Sucul de rubarba se prepara in storcator prin presare la rece sau la blender. Se iau 10 tulpini de rubarba, jumatate de ananas, 2 morcovi si jumatate de lamaie.
Vezi si: Revent. Ce proprietati si indicatii terapeutice are
Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: