14.3 C
București
marți, aprilie 30, 2024

Sucul de castraveti, cel mai bun diuretic natural. Iata ce alte proprietati si beneficii mai are

Castravetele se afla printre cele mai indragite legume ale verii. Acesta este extrem de gustos, dar are si proprietati nutritive importante pentru organism si o multime de beneficii pentru sanatate. Totusi, pentru a profita din plin de beneficiile acestei legume, este indicat sa fie consumat atat in stare proaspata, in salate sau la aperitive, cat si sub forma de suc. Iata, asadar, ce trebuie sa stii despre sucul de castraveti:

Sucul de castraveti – Proprietati si beneficii

-Sucul de castravete sustine secretia fluxului de urina, fiind astfel cel mai bun diuretic natural. O alta reteta pentru dizolvarea calculilor urinari este: suc de castravete (o parte), suc de sfecla rosie (3 parti), suc de morcovi (5 parti) si suc de lamaie (o parte). De asemenea, se pot face foarte multe combinatii in functie de legumele sau fructele care le aveti la indemana. Se poate continua perioade foarte lungi de timp. In mod normal se recomanda pana la 100 ml suc pur de castravete zilnic.

-Sucul de castraveti combinat cu suc de morcovi, spanac si salata verde ajuta la cresterea parului, la prevenirea caderii si a ruperii unghiilor. Totul se datoreaza continutului bogat in siliciu si sulf.

-Sucul de castravete combinat cu cel de morcovi are un efect benefic asupra durerilor reumatice datorate retentiei de acid uric in organism. Pentru un efect mult mai intens, specialistii recomanda si adaugarea sucului de sfecla.

-Acest suc este indicat in tratarea tensiunii oscilante (hipertensiunii si hipotensiunii), dar si a afectiunilor dintilor si gingiei (pioree). Totul se datoreaza continutul bogat in potasiu.

-Eruptiile cutanate pot fi tratate cu suc de castravete combinat cu suc de morcovi si de salata. Totodata, pentru a grabi procesul, specialistii recomanda si adaugarea sucului de lucerna.

-Sucul de castravete se poate folosi si extern, pentru ingrijirea fetei, asa numitul lapte de castravete. Se piseaza intr-o piulita 50 g de migdale dulci, decorticate, se toarna incet 250 g de suc de castravete dat in clocot si racit si se strecoara intr-o panza deasa. Se adauga 250 ml alcool si 1 g esenta de trandafir. Se utilizeaza ca lotiune.

Sucul de castraveti – Preparare si administrare

Se rade castravetele cu coaja cu tot, apoi se poate strecura prin panza daca nu aveti storcator de fructe si se consuma imediat. Se va putea face in acest fel 200 ml (un pahar) zilnic si daca se va folosi timp de 15 zile aduce organismului o foarte buna dezintoxicare organismului.

Cei care nu se pot obisnui cu gustul acestui suc, il pot amesteca cu suc de morcovi, struguri, mar, telina.

2- 3 linguri cu suc de castravete, administrat dimineata pe stomacul gol, mareste diureza, dezintoxica organismul si caile urinare si respiratorii si de asemenea calmeaza colicile intestinale. Se poate consuma pana la 500-1000 ml pe zi. Este un adevarat medicament, cu un efect diuretic si depurativ exceptional, dar si calmant gastric, hidratant si racoritor.

Sfat!

Ai rabdare! In cazul reconstructiei sau regenerarii organismului, prin mijloace naturale, este foarte important sa retii ca alimentele pe care le consumi, sub forma de sucuri, pot sa inceapa un proces de curatire a intregului organism. Aceasta perioada poate sa fie uneori insotita de dureri in regiunea corpului in care se realizeaza curatirea, dar nu trebuie sa te gandesti ca sucurile sunt cele care iti fac rau. Din contra, trebuie sa te gandesti ca procesul de vindecare a inceput. Nu trebuie sa te astepti ca acumularea de toxine, care a durat o viata, sa fie eliminata in mod miraculos peste noapte. Este nevoie de timp.

Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole