Patrunjelul este cu siguranta unul dintre cele mai pretioase alimente de securitate pe care natura l-a pus cu generozitate la dispozitia noastra. Se pare ca putine medicamente din lume se pot compara ca eficienta cu patrunjelul, care preparat si administrat corect, are o actiune terapeutica extrem de puternica. Astfel spus, sucul de patrunjel este considerat de specialisti ca fiind cel mai puternic dintre sucuri.
Iata ce trebuie sa stii despre sucul de patrunjel inainte de a-l include in dieta ta:
-acesta NU se va administra niciodata in cantitati mai mari de 30-60 ml daca nu este amestecat cu o cantitate suficient de mare de suc de morcovi sau de alte legume crude, cum ar fi telina, salata verde sau spanac si chiar si atunci, nu trebuie sa fie intr-o proportie prea mare in raport cu volumul celorlalte sucuri, declara Norman W. Walker – doctor in stiinte.
-un consum prea mare cu suc de patrunjel poate duce la tulburari la nivelul sistemului nervos. Consumat in combinatii adecvate, cu alte sucuri, este foarte benefic.
Sucul de patrunjel – Beneficii
- Baut dimineata, pe stomacul gol, acest suc alunga oboseala, avand parte de mai multa energie pe parcursul zilei si este eficient in tratarea problemelor tubului digestiv.
- Patrunjelul crud are proprietati esentiale pentru metabolismul oxigenului, in mentinerea parametrilor fiziologici al glandelor suprarenale si tiroidei. Elementele chimice prezente in compozitia patrunjelului sunt astfel proportionate incat ajuta la mentinerea starii de sanatate a vaselor de sange, mai ales a capilarelor si arterelor.
- Este un aliment excelent pentru tractul genito-urinar, fiind de un mare ajutor in cazul litiazelor renale si biliare, a albuminuriei, nefritei si a altot afectiuni renale. A fost folosit cu rezultate bune si in cazul hidropiziei (o acumulare anormala de lichid seros).
- De asemenea, este eficient in cazul oricarei afectiuni a ochilor si nervilor optici. Vederea slaba, ulceratiile corneei, cataracte, conjunctivite, oftalmia in orice stadiu sau lentoarea pupilara au fost toate tratate foarte eficient cu ajutorul sucului proaspat de patrunjel, in amestec cu suc de morcovi.
- Este indicat cu succes in stimularea fluxului menstrual, mai ales in asociere cu sucul de sfecla rosie sau o combinatie de suc de morcovi, sfecla rosie si castraveti. De asemenea, acest suc calmeaza si alunga crampele care apar ca urmare a nereglarii ciclului menstrual, in conditiile consumului regulat al acestui suc si al eliminarii complete din alimentatie a amidonului si zaharului concentrat.
- Patrunjelul contine multi antioxidanti, printre care si luteina, un flavonoid cunoscut pentru eliminarea efectelor radicalilor liberi si miristicina, un compus organic ce inhiba aparitia formatiunilor tumorale.
Cum se prepara sucul de patrunjel:
Frunzele proaspat culese se spala in jet de apa rece, o mana de frunze de patrunjel e suficient pentru o portie. Se adauga 50 de ml de apa de izvor si se mixeaza bine 1 minut cu ajutorul unui storcator de fructe si legume. Se obtine un suc cu consistenta unei smantani, care se lasa la macerat cam 15 minute, se strecoara si se consuma imediat (se poate consuma si nestrecurat).
Sucul de frunze de patrunjel se consuma in cantitati mici, 30 de ml inainte cu 10 minute de mesele principale ale zilei. Se poate consuma intr-o cura de 1 saptamana amestecat cu suc de telina, morcov, mar, castravete sau spanac.
Vezi si: Sucul verde care te face sa stralucesti de sanatate
Sursa: Sucuri din legume si fructe, Norman W. Walker – doctor in stiinte
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: