1.1 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Sfaturile doctorului Pavel Chirila despre cum sa prevenim cancerul

De-a lungul anilor, in nenumarate articole si conferinte cu teme naturiste, domnul doctor Pavel Chirila ne atentioneaza cu privire la cresterea incidentei cancerelor in Romania. Insa, ne da si solutiile, iar acestea toate depind de fiecare dintre noi in parte. Prevenirea cancerului este cea mai buna metoda. Iata care sunt sfaturile care ne feresc de dezvoltarea acestei boli.

Renuntarea la fumat si la consumul in exces de zahar

Renuntarea la fumat este cel mai bun cadou pe care cineva si-l poate face pentru sanatatea sa si a celor dragi din jur. “ Cancerul de plamani este o boala care raspunde foarte greu la tratamentele oncologice si, singura masura eficienta cu adevarat si mult mai ieftina este sa evitam fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumatori.“, explica domnul doctor pentru doctorulzilei.ro.

Pe langa fumat, poluarea este un alt factor care participa la dezvoltarea cancerului de plamani, de aceea este bine sa nu adaugam si aditivii chimici din industria tutunului. Prevenirea prin infranarea de la obiceiurile nesanatoase este mult mai valoroasa, caci cancerul se dezvolta in 20-30 de ani, cupa cum explica si doctorul Chirila.

Incetand fumatul, va veti simti mai sanatosi in curand. Veti reduce sansele de a face cancer pulmonar, atac de cord sau accident vascular cerebral. Fumatul reduce cantitatea de oxigen din corp, ceea ce duce la un flux mai mic de sange in artere. Cand fluxul sanguin se reduce in artere, incepe sa se coaguleze acolo si poate forma un blocaj suficient de mare pentru a obtine un stop cardiac.

Ce spun studiile

O statistica infricosatoare arata ca in ultimii 30 de ani, rata obezitatii la copii s-a dublat, iar in randul adolescentilor este de patru ori mai mare. Conform unui raport al Univeristatii Carolina de Nord o persoana nu ar trebui sa depaseasca 300 de calorii de zahar adaugat pe zi, aceasta insemnand aproximativ 100 de grame. Cu toate acestea mai mult de 20% din populatia Americii depaseste rata, cu pana la 700 de calorii de zahar adaugate zilnic.

”Zaharul este un produs izolat si scos din contextul natural si din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se lupta foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat si, in organismul uman, zaharul creaza un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiana care este buna pentru organism.

Al doilea efect este stimularea insulinei care, la randul ei, stimuleaza factor de crestere celulara, o substanta cancerigena ce induce mitoze.

In al treilea rand, zaharul creste nivelul de estogeni in sangele femeii si o cantitate crescuta de estrogeni favorizeaza instalarea unui cancer in zona genitala la femei.”, a mai atentionat doctorul Pavel Chirila. Vezi si:
Cele mai intalnite tipuri de cancer la femei si barbati

Evitati sarurile nitrice, aditivii alimentari si alimentele pline de E-uri

Solurile din Romania sunt pline de saruri nitrice, din pacate. Acestea se mai gasesc si in mezeluri, tocmai de aceea este indicat sa se evite pe cat posibil consumul acestora. Domnul doctor atrage atentia asupra unui fapt ingrijorator, faptul ca in Romania sucurile acidulate contin benzoat de sodiu, o substanta interzisa in Europa si America si inlocuita cu benzoat de potasiu. De ce in Romania aceasta substanta nu este scoasa, daca reprezinta un risc de a face cancer?

Apoi, un lucru care ar trebui sa ii ingrijoreze pe romani este faptul ca exista cateva sute de mii de hectare de pamant destinate cercetarii. In toata lumea este o lupta acerba pentru introducerea produselor modificate genetic, iar Romania ar trebui sa ia masuri serioase impotriva acestor schimbari grave in alimentatie.

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole