Cele mai intalnite tipuri de cancer la femei si barbati

Indicatorul de dezvoltare Umana (HDI), care este un indicator de sanatate publica a aratat ca tarile dezvoltate si foarte dezvoltate din punct de vedere economic, tarile civilizate si foarte avansate prezinta incidenta mai mare a cancerului fata de tarile sarace. Asadar, nu mai multa informatie si civilizatie ne scapa de boala secolului, ci reactia noastra la aceasta problema mondiala. Iata care sunt cele mai intalnite tipuri de cancer la femei si barbati si cum influenteaza stilul de viata incidenta cancerului. 

In anul 2020 vor muri de cancer circa 20 de milioane de oameni de pe intreaga planeta

Un lucru care ar trebui sa ne sperie este ca previziunile statistice ne avertizeaza ca in anul 2020 vor muri de cancer in jur de 20 de milioane de oameni de pe intreaga planeta, cancerul ajungand pana in acest an pe locul I ca factor de mortalitate, trecand inaintea bolilor de inima.

De exemplu, un studiu prezentat de dr. Pavel Chirila in cartea sa ” Nu hrani cancerul”, arata cum creste incidenta cancerului de san la femeile de origine chineza care se muta din China in SUA. Numarul cazurilor creste rapid la cotele femeilor din America. Acest lucru ne poate spune cate ceva despre alimentele poluate chimic, despre toxicitatea hranei tratata cu aditivi chimici sau a alimentelor rafinate.

Astfel, unele dintre cele mai intalnite tipuri de cancer la femei sunt cele de san si cele si sfera genitala si digestiva. Hrana rafinata poate fi un factor ce influenteaza in mod negativ starea de sanatate. De exemplu, in Europa se consuma 33 de kilograme de zahar rafinat pe cap de locuitor, in timp ce in SUA se consuma 55 de kilograme pe an. Un consum imens, mai ales ca ultimele studii demonstreaza legatura directa intre consum excesiv de zahar rafinat si cancer.

Mii si sute de studii arata ca alti factori ce influenteaza dezvoltarea acestor tipuri de cancer la femei sunt: pilula contraceptiva si expunerea abuziva la ultraviolete. Acesta din urma este un factor la fel de important ce influenteaza si incidenta cancerului de piele, un alt tip de cancer des intalnit in randul femeilor.

Cele mai intalnite tipuri de cancer la femei si barbati – cancer gastric si de colon

Alte tipuri de cancer foarte des intalnite atat la femei, cat si la barbati sunt cancerul de colon si cancerul gastric. Inca din anii 1980 sunt studii care arata ca marii consumatori de mezeluri si salamuri tratate cu saruri nitrice si care contin o substanta numita nitrozamina, fac cu o frecventa mult mai mare cancer gastric sau de colon.

Cancerul gastric este al cincilea ca rata de mortalitate in Romania si a doua cauza de deces prin cancer in lume. Ceea ce arata foarte clar toxicitatea alimentatiei pe plan mondial. Ca exemplu, in Europa se toarna anual de 30-40 de ani circa 30 de milioane de tone de saruri nitrice in sol, o cantitate imensa ce ajunge atat in plante, cat si in apa si sol. Sarurile nitrice au un potential cancerigen dovedit.

Cel mai des intalnit tip de cancer din Romania este cancerul de plamani, care are cea mai mare frecventa a cancerului de plamani dintre toate tarile europene. Acest lucru se datoreaza faptului ca 27% din populatia adulta a tarii este fumatoare, de aceea 85% din cancerele de plamani sunt la fumatori.

In timp ce acest tip de cancer vizeaza in special barbatii, cel mai frecvent tip de cancer la femeile din Romania este cancerul de col uterin. Zaharul alb rafinat, de exemplu, produce un dismicrobism intestinal periculos pentru incidenta cancerului de col. De aceea, 80% din cancerele de col apar la marile consumatoare de dulciuri.

Gura lupului, o planta anti-cancer foarte importanta in medicina chinezeasca

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...