0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Coaja de portocale. 9 beneficii uimitoare pentru sanatate

Coaja de portocale inseamna coaja fructelor de portocala. Fructul portocaliu are pielea exterioara usor accidentata, cu niste miez alb sub el. Coaja de portocala are un continut ridicat de flavonoide, fitochimice, antioxidanti impreuna cu vitamina B, A, C, calciu, cupru si magneziu. Coaja de portocala are un continut ridicat de carbohidrati. Similar tuturor citricelor, are flavone polimetoxilate. Pentru a obtine beneficii pentru sanatate, nu ar trebui sa consumati coji de portocale crude, dar le puteti folosi rase in alimente sau uscate in bauturi.

Coaja de portocale ofera proprietati anti-microbiene si anti-bacteriene, care sunt utile pentru tratarea tenului gras si acneic. Actioneaza ca un agent de iluminare a pielii si este capabila sa elimine pigmentarea si urmele de pe fata. Pe langa utilizarile medicinale, cojile de portocala sunt utilizate in pachetele de fata, care ar putea fi utilizate ca produse de curatare a fetei si care mentin pielea reimprospatata. Este plina de flavonone, un antioxidant scazand daunele cauzate de radicalii liberi si de stresul oxidativ. Nu are colesterol, grasimi si sodiu. Cojile de portocale au un continut ridicat de vitamina C si fibre, impreuna cu flavonoide si fitonutrienti.

Coaja de portocala ofera aceste beneficii pentru sanatate:

Piele sanatoasa

Cojile de portocale sunt incarcate cu antioxidanti si vitamina E. Prin urmare, aplicarea cojilor pe piele ajuta direct la eliminarea afectiunilor inflamatorii si, de asemenea, previne petele si ridurile de varsta. Prezenta ridicata a vitaminei C scade aspectul semnelor si petelor cauzate de imbatranirea prematura. Extractele de coaja de portocala ajuta la curatarea petelor cauzate de arsuri, expunere si toxine. Este util pentru cosuri, puncte negre si acnee, deoarece curata porii profund.

Vezi si: Coaja de portocale. 9 beneficii uimitoare pentru sanatate

Trateaza alergiile

Cojile de portocala au compusi activi care asigura un efect reglator asupra sistemului imunitar. Suprima reactiile alergice si reduce tensiunea asupra apararii corpului.

Niveluri de colesterol sanatos

Cojile de portocale au cantitati mari de fibre si substante nutritive diferite, deci atunci cand sunt consumate; promoveaza sanatatea cardiovasculara prin prevenirea acumularii colesterolului si scaderea tensiunii arteriale. Cojile de portocale contin flavonoide si fitochimicale care actioneaza ca un ajutor natural pentru persoanele care au colesterol necontrolat. Antioxidantii ajuta la curatarea arterelor si la prevenirea formarii placii care provoaca cheaguri de sange si blocaje. Este util sa mentineti sanatatea cardiovasculara. Scade sansele de hipertensiune, accident vascular cerebral si atacuri de cord.

Vindecarea astmului

Consumul de extract de coaja de portocala sub forma de pulbere sau ceai poate calma inflamatia din caile respiratorii.

Sanatate digestiva

Cojile contin fibre care stimuleaza functia intestinului si, de asemenea, previn constipatia. Consumul zilnic favorizeaza miscarile intestinului si, de asemenea, promoveaza eliminarea deseurilor din colon. Previne diareea, sindromul intestinului iritabil si bolile inflamatorii.

Consolideaza imunitatea

Coaja are diversi antioxidanti si vitamina C, care imbunatatesc sistemul imunitar si previn diferiti agenti patogeni si infectii responsabile de cauzarea gripei si a racii.

Detoxifiere

Cojile de portocala au flavonoide si limonenul care poseda proprietati anticancerigene actioneaza ca agent de blocare. Studiul arata ca limonenul si limonina care promoveaza activitatea enzimatica a glutation S-transferazei, o enzima detoxifianta esentiala. Limonenul actioneaza ca un solvent excelent care transporta deseurile din celule si substante nutritive catre ele.

Prevenirea cancerului

Cojile de portocale contin acid citric care abtin celulele canceroase prin intreruperea alimentarii cu energie. Studiile au aratat sanse mai mici de cancer la san, piele si cancerul de colon asociate cu cresterea consumului de coji de portocale.

Sanatate dentara

Mestecati coaja de portocala pentru a improspata respiratia, controla bacteriile si, de asemenea, evita petele galbene de pe dinti. Uleiurile esentiale si extractele de coaja de portocala actioneaza ca o bariera de protectie impotriva efectului nociv al infectiilor si al placii bacteriene asociate cu acesta. Persoanele cu dinti sensibili ar trebui sa mestece coaja de portocala. Aplicati pasta de coji de portocala pe partea interioara a dintilor.

Tratamente naturiste cu coaja de portocala

  • Faceti o masca de fata cu 2 linguri de iaurt si 1 lingura de pulbere de coaja de portocala. Aplicati-o pe fata si spalati-o dupa 20 de minute pentru a obtine o piele proaspata, limpede si tonifiata.
  • Faceti o pasta cu 1 lingura de praf de portocale, 1 lingura de pulbere de lemn de santal, 1 lingura de pudra de nuc, 2 linguri de apa de trandafiri si 2 pana la 3 picaturi de suc de lamaie. Aplicati-o pe fata timp de cinci minute si spalati-o. Este ca un exfoliant.
  • Cu 1 lingura de argila Multani Mitti si 1 lingura de pulbere de coaja de portocala, faceti o pasta adaugand apa de trandafiri. Aplicati-o pe gat si fata si spalati-o cand devine semi-uscata. Ajuta la curatarea profunda a pielii si, de asemenea, scoate capetele albe si punctele negre.
  • Pentru a lumina pielea, faceti o pasta neteda adaugand cateva picaturi de tei, 2 linguri pudra de coaja de portocala, 1 lingura din fiecare pudra de lemn de santal si argila Multani Mitti. Aplicati-o pe fata si dupa 30 de minute, clatiti-o.
  • Utilizati ceai cu un extract de coaja de portocala pentru a obtine calmarea plamanilor si decongestionarea.
  • Faceti un odorizant adaugand coji de portocala in apa clocotita. Inspirati aburul sau aerul pentru a va ameliora durerea de cap.
  • Utilizati intern ceaiuri de coaja de portocala pentru a stimula pofta de mancare si a ajuta la crampele de stomac.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole