3.9 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

Otetul din cidru de mere – bautura extraordinara care combate tusea, ajuta la detoxifiere si regleaza digestia

Otetul din cidru de mere este un tip de otet obtinut din cidru sau suc de mere si are o culoare galbena pana la medie. Otetul de cidru de mere este obtinut in mod normal prin zdrobirea merelor si stoarcerea lichidului. Dupa aceea, bacteriile si drojdia sunt adaugate in lichid pentru a incepe procesul de fermentare alcoolica, iar zaharurile sunt transformate in alcool. Intr-un al doilea proces de fermentare, alcoolul este transformat in otet de bacteriile care formeaza acid acetic (acetobacter). Acidul acetic si acidul malic dau otetului gustul acru.

De-a lungul secolelor, otetul din cidru de mere a fost folosit in numeroase scopuri, precum fabricarea muraturilor, uciderea buruienilor, curatarea aparatelor de cafea, lustruirea armurilor si dressingul salatelor. Otetul din cidru de mere este, de asemenea, unul dintre cele mai populare ingrediente din bucatarie, oferind multe beneficii naturale pentru sanatate.

Este bogat in minerale, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu, magneziu si cupru, precum si vitaminele A, B1, B2, B6, C si E, bioflavonoide si pectina. Mai mult, datorita continutului de acid acetic, otetul din cidru de mere ajuta corpul sa absoarba minerale esentiale din alimentele pe care le consumam.

Beneficiile otetului din cidru de mere pentru sanatate

Bun pentru improspatarea respiratiei

Daca periajul si spalarea gurii nu fac asta, incercati remediul casnic de a utiliza otet din cidru de mere pentru a controla respiratia urat mirositoare. Gargara cu el sau consumul unei lingurite (diluata cu apa) ucid bacteriile care provoaca mirosul neplacut.

Aparare contra arsurilor solare

Otetul din cidru de mere este destul de benefic pentru a calma arsurile solare. Puneti 1 cana de otet de cidru de mere intr-o baie calduta impreuna cu 1/4 cana de ulei de nuca de cocos si ulei esential de lavanda pentru a usura pielea arsa de soare.

Ucide multe tipuri de bacterii

Otetul ajuta la uciderea agentilor patogeni, inclusiv a bacteriilor. A fost folosit in mod traditional pentru curatarea si dezinfectarea, tratarea ciupercii unghiilor, a paduchilor, a negilor si a infectiilor urechii. Cu toate acestea, multe dintre aceste aplicatii nu au fost confirmate in prezent de cercetari. Vezi si: Gume din otet de cidru

Hipocrate, tatal medicinei moderne, a folosit otet pentru curatarea ranilor in urma cu peste doua mii de ani. Otetul a fost folosit ca si conservant alimentar, iar studiile arata ca impiedica bacteriile (ca E. coli) sa creasca in alimente si sa le strice. Daca sunteti in cautarea unui mod natural de a va pastra mancarea, atunci otetul din cidru de mere ar putea fi extrem de util. Au existat, de asemenea, rapoarte anecdotice despre otetul de cidru de mere diluat care ajuta cu acneea atunci cand este aplicat pe piele, dar nici o cercetare nu confirma acest lucru, dar merita incercat.

Elimina sughitul neplacut

Sughitul apare in unele dintre cele mai grave momente si atunci cand lovesc, se pare ca nu dispar niciodata. De obicei, sunt cauza excesului de aer din sistemul digestiv, pe care corpul incearca sa-l elimine prin spasme musculare. Din fericire, o lingurita completa de otet din cidru de mere este minunata pentru a atenua aceasta problema. Este posibil ca natura puternica acida a otetului de cidru de mere sa ajute la prevenirea spasmelor care provoaca sughitul, ceea ce va contribui la reducerea riscului de aparitie a acestor spasme nedorite.

Trateaza refluxul acid si arsurile la stomac

Cauzele principale ale refluxului acid si arsurilor la stomac sunt un dezechilibru al pH-ului stomacului si lipsa enzimelor si probioticelor. Folosirea otetului de cidru de mere este plin de toti acesti nutrienti. Adaugand 1 lingura de otet de cidru de mere intr-o cana de apa si consumul acestuia cu cinci minute inainte de mese ajuta la vindecarea refluxului acid.

Scade nivelul glicemiei si combate diabetul

Diabetul zaharat tip 2 este caracterizat prin zaharuri crescute in sange, fie in contextul rezistentei la insulina, fie al incapacitatii de a produce insulina.

Cu toate acestea, nivelul crescut de glicemie poate fi, de asemenea, o problema la persoanele care nu au diabet, se presupune a fi o cauza majora a imbatranirii si a numeroase boli cronice. Astfel, nivelul echilibrat al glicemiei este destul de benefic pentru toti. Cea mai eficienta metoda de a face acest lucru este de a evita carbohidratii rafinati si zaharul, dar otetul de cidru de mere poate avea un efect puternic.

S-a dovedit ca otetul are numeroase beneficii pentru functia insulinei si nivelul de zahar din sange. Imbunatateste sensibilitatea la insulina in timpul unei mese cu continut ridicat de carbohidrati cu 19-34% si scade considerabil raspunsurile glicemiei si insulinei. 2 linguri de otet de cidru de mere inainte de culcare pot reduce zaharurile din sange cu 4%.

Numeroase alte cercetari, atat la sobolani, cat si la oameni, arata ca otetul poate creste sensibilitatea la insulina si sugereaza scaderea raspunsurilor la zaharul din sange in timpul meselor. Din aceste motive, otetul poate fi util pentru persoanele cu diabet zaharat, pre-diabet sau pentru cei care doresc sa isi mentina nivelul de zahar din sange scazut pana la normal din alte motive.

Daca in prezent luati medicamente pentru reducerea zaharului din sange, consultati medicul inainte de a creste aportul de otet de cidru de mere.

Detoxifica corpul

Otetul de cidru de mere este un tonic hepatic si limfatic care va poate ajuta la detoxifierea corpului. Ajuta la echilibrarea pH-ului corpului si incurajeaza stimularea cardiovasculara, motilitatea intestinului si drenajul limfatic.

Vindecarea durerilor de gat

Lunile mai reci ale anului sunt responsabile de cresterea riscului de dureri in gat. Desi exista mai multe motive pentru care apare o durere in gat, adevarul este ca o durere in gat nu este foarte placuta. Multi oameni beau ceai fierbinte, miere si iau pastile pentru a vindeca o durere in gat, dar o metoda eficienta pentru a ajuta la eliminarea unei dureri in gat este de a face gargara cu otet din cidru de mere.

Bacteriilor din gat care provoaca durere nu le place continutul puternic de acizi din otetul de cidru de mere, ceea ce inseamna ca vor muri in graba atunci cand vor intra in contact cu el. Folositi aproximativ 60 de ml de otet de cidru de mere in 60 ml de apa calda si faceti gargara o data pe ora pentru ameliorarea durerii in gat.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole