3 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

Ceaiul de orz, un anticoagulant si antibacterian excelent

Ceaiul de orz este excelent pentru circulatia sangelui. In Orientul Apropiat, Orzul a fost in primul rand cultivat si a fost consumat de romani ca necesitate. Painea de orz a fost hrana pentru taranii din Europa Medievala, care a fost inlocuita in secolul XIX de cartof. Datorita beneficiilor sale pentru sanatate, a fost inclus in medicina chineza.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de orz

Cofeina este absenta in ceaiul de orz. Ceaiul este preparat prin plasarea semintelor de orz in apa fierbinte. Orzul prajit este combinat pentru a echilibra aroma usoar amara de ceai.

Actioneaza ca un anticoagulant

Sangele in forma extrem de vascoasa, duce la circulatia neregulata a sangelui si a altor tulburari de sanatate in organism. Ceaiul de orz ajuta la promovarea fluiditatii sangelui. De asemenea, ajuta la imbunatatirea circulatiei sanatoase a sangelui. In aprilie 2002, „Journal of Nutritional Science and Vitaminology” a anuntat ca ceaiul imbunatateste fluiditatea sangelui. Cercetatorii japonezi de la compania Kagome au declarat ca prezenta alchilpirazinei ajuta la cresterea fluxului de sange, care este o substanta care ofera aroma ceaiului.

Bogat in antioxidanti

Ceaiul de orz poseda o cantitate uriasa de antioxidanti care contine compusi precum seleniu, vitamina C, lignani si vitamina A. Boli de sanatate, cum ar fi tulburarile cardiovasculare, inflamatorii si neurodegenerative sunt atenuate de antioxidanti. In decembrie 2004, „Biotehnologie, biostiinta si biochimie” a mentionat ca ceaiul de orz poseda antioxidanti. Cercetatorii japonezi de la Universitatea Shizuoka raporteaza efectele componentelor chimice ale ceaiului de orz asupra peroxinitritului. Ei au stabilit ca peroxinitritul a fost distrus de cele 10 substante chimice prezente in acest ceai.

Proprietati antibacteriene

Cariile dintilor sunt cauzate de agenti bacterieni numiti streptococi orali. Ceaiul de orz ajuta la prevenirea colonizarii bacteriilor, cum ar fi streptococii si, de asemenea, aderenta dintelui. Cercetarile publicate in „Journal of Agriculture and Food Chemistry” in decembrie 2006 afirma ca ceaiul de orz care a fost prajit elimina absorbtia orala a streptococilor.

Previne cancerul

Prezenta ridicata a fibrelor ajuta la imbunatatirea sanatatii intestinale, care previne cancerul de colon. Fibra ajuta la reducerea sanselor de cancer de colon prin imbunatatirea activitatii de aglomerare cu reducerea timpului de transmitere a materiei fecale. Sucinatul de alfa-tocoferol care este un component antioxidant care se gaseste in orzul verde poate lupta impotriva cancerului. Tipurile de cancer precum cancerul de prostata, tumorile cerebrale si leucemia sunt prevenite de antioxidanti.

Functioneaza ca un bun curativ pentru sange

Ceaiul de orz ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. De asemenea, curata sangele. Reduce nivelul colesterolului care mentine inima sanatoasa.

Trateaza tulburarile de somn

Triptofanul, melatonina si aminoacidul sunt continute in ceaiul de orz care ajuta la somnul profund. Cofeina este absenta in acest ceai.

Imbunatateste circulatia sangelui

Studiul publicat in 2002 in „Journal of Nutritional Science and Vitaminology” relateaza ca cei care au luat 8 ½ uncii de ceai de orz, au avut circulatia sanguina mult imbunatatita, dar nu s-a gasit nicio imbunatatire atunci cand s-a consumat aceeasi cantitate de apa.

Se poate bea ceai de orz fierbinte sau rece. Doua-trei linguri de boabe de orz prajite trebuie sa fie incluse in cele patru cani cu apa clocotita. Ar trebui lasat sa fierba timp de cinci-zece minute, apoi se strecoara samburii. Odata raciti, samburii de orz pot fi mancati ca o gustare hranitoare. Ar trebui turnat in pahare si apoi servit.

Pentru a-l bea sub forma de bautura rece, ar trebui sa fie introdus la frigider dupa preparare. Samburii de orz ar putea fi prajiti folosind cuptorul sau blatul pentru a le oferi o culoare inchisa. Este bun pentru circulatie, sanatatea inimii, digestia si, de asemenea, trateaza inflamatiile.

Vezi si: 3 retete de bauturi sanatoase cu grau incoltit

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole