17.8 C
București
marți, aprilie 2, 2024

4 plante medicinale cu efect anticoagulant

Corpul nostru are propriul mod de a se apara de hemoragii prin inchegarea sangelui, insa, in cazul unor afectiuni, este recomandat ca sangele sa fie cat mai subtire pentru a preveni aparitia cheagurilor ce ne pot pune viata in pericol.

Totusi, e bine de stiut ca pe langa medicamentele prescrise de medic exista si plante medicinale care au rolul de a subtia sangele.

Atentie! Cantitatea acestora trebuie stabilita de un medic specialist, astfel riscam sa subtiem prea mult sangele.

1.Plante medicinale cu efect anticoagulant – Scoarta de salcie

Scoarta de salcie poate fi numita si „aspirina vegetala”, deoarece acidul acetsalicilic, componenta principala a renumitei aspirine, a fost extras pentru prima data din scoarta salciei albe in 1835.
Salicina din coaja de salcie are efect vasodilatator.

Se prepara un decoct din 2 lingurite de scoarta maruntita in 200 ml de apa si se fierbe timp de 20-30 de minute. Se strecoara si se iau 3-4 linguri pe zi.

2.Plante medicinale cu efect anticoagulant – Cretusca, aspirina fara efecte secundare

In prezent, cercetatorii spun despre aceasta planta ca este una dintre cele mai bune analgezice, deoarece contine acid salicilic, care este transformat in acid acetilsalicilic în organism. Aceasta are proprietati astringente si anticoagulante. Dozajul nu este la fel de ridicat ca intr-o tableta de aspirina, dar este lipsit de efecte secundare.

1-2 lingurite de planta uscata se infuzeaza, timp de 10 minute, intr-un litru de apa clocotita. Se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi.

Cretusca pote fi folosita si sub forma de tinctura. Se iau 20 de picaturi in putina apa, de 3 ori pe zi.

3.Plante medicinale cu efect anticoagulant – Anason

Aceasta planta aromata are in compozitia ei cumarina, o substanta din care se extrage warfarina, folosita ca ingredient in medicamentele anticoagulante.

Se face o infuzie dintr-o lingura rasa la 500 ml apa fierbinte. Se strecoara, apoi se bea cate o ceasca pe zi.

Nu este recomandat sa se consume in doze prea mari, deoarece provoaca excitatie puternica, insomnii si iritatii digestive.

4.Plante medicinale cu efect anticoagulant – Scoarta de pin maritim

De-a lungul a peste 40 de ani de cercetari, scoarta de pin maritim a fost intens studiata si recomandata in peste 80 de boli, datorita puterii ei antioxidante.

Aceasta are in compozitia sa pycnogenol, o substanta considerata cu mult superior aspirinei. De exemplu, in urma unui studiu efectuat in anul 1999, a constatat ca pycnogenol a fost cu mult superior aspirinei la inhibarea coagularii induse de fumat, fara o crestere semnificativa (si potential periculoasa pentru viata) a timpului de sangerare, efect asociat utilizarii aspirinei. Aceasta nu a provocat evenimente hemoragice care sa puna viata in pericol, asa cum o face aspirina. 

Vezi si: Ceaiul de orz, un anticoagulant si antibacterian excelent

Vezi si: Pudra de orz verde, cel mai bun supliment alimentar

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole