13.6 C
București
joi, octombrie 24, 2024

Cucuta. Ce trebuie sa stii despre planta urat mirositoare

Cucuta (Conium maculatum) este o planta ierboasa bienala care creste in toate regiunile tarii, cu precadere in locuri parasite, pe langa gunoaie, la marginea drumurilor sau a padurilor. Frunzele sunt paroase, iar florile sunt de dimensiuni mici, grupate, de culoare alba. Fructele plantei sunt diachene, ovale, de culoare maronie, iar mirosul plantei este tare neplacut, multi asemanandu-l cu urina de soareci.

In momentul recoltarii, trebuie avuta mare grija cu aceasta planta, deoarece in stare verde este foarte toxica. De asemenea, consumul in stare proaspata poate duce la paralizia centrilor nervosi.

Astfel, cucuta este cunoscuta mai ales pentru toxicitatea sa. De exemplu, exista o poveste cum ca filosoful Socrate a fost executat cu o potiune preparata din aceasta planta otravitoare.

Iata ce substante contine cucuta: alcaloizi: coniine, conhidrin, pseudoconhidrin, conicein si methylconiin.

Din nefericire, cucuta se aseamana foarte bine cu asmatuiul de padure sau chimenul, iar acest lucru face dificilă identificarea plantelor.

Pe vremuri, planta era uscata si folosita ca sedativ si analgezic. In prezent, din cauza toxicitatii foarte mare, cucuta este folosita doar in homeopatie, sub numele de „Conium Macalatum”. De aceea, este recomandat sa utilizati numai preparate finite prescrise sau homeopate.

Homeopatic, Conium Macalatum este utilizat impotriva inflamatiilor, cum ar fi ganglionii limfatici, sanii sau prostata, mai ales problemele femeilor, cum ar fi fibroamele sau bolile de sani, dar si bolile barbatilor, cum ar fi prostata.

Iata care sunt simptomele in caz de intoxicatie cu cucuta:

  • greata
  • varsaturi
  • dureri de cap
  • ameteli puternice

Vezi si:

Piciorul cocosului. Ce trebuie sa stii despre ea atunci cand o intalnesti

3 plante toxice care se folosesc in terapia naturala

Cat de importanta este coenzima Q10 in prevenirea cancerului si bolilor neurodegenerative

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole