Cuvantul hepatita vine din grecescul „hepato” care inseamna ficat si denota o afectiune a acestui organ, care are rolul de a elimina toxinele si de a secreta bila, necesara unei digestii corespunzatoare.
Hepatita apare, in general, fie din cauza prezentei unui calcul in vezica biliara, fie a unui virus; dar pot exista si alte cauze: abuzul de alcool, reactia la anumite medicamente, infectie bacteriana, un parazit etc. Aceasta afectiune debuteaza, de obicei, prin oboseala, dureri de cap, greata, urina inchisa la culoare, albul ochilor devine galben. Principalul pericol al hepatitei este cronicitatea ei, ficatul riscand sa nu isi mai poata indeplini functiile.
Virusurile hepatice sunt responsabile pentru atacul direct si distrugerea celulelor ficatului, ce duce in timp la afectarea acestui organ, cu complicatii precum insuficienta hepatica, ciroza si cancer hepatic.
Daca aveti hepatita, consultati de urgenta medicul. Doar el poate pune diagnosticul si prescrie tratamentul alopat adecvat. In completarea acestuia, puteti urma si unul dintre remediile de mai jos.
Remedii naturiste recomandate in caz de hepatita
-Infuzie de anghinare (30 g frunze), vinarita (30 g planta) si papadie (30 g frunze). Puneti 30 g amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Decoct de tei (30 g alburn). Puneti scoarta intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, infuzati alte 15 minute, strecurati. Beti cate o cana de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.
-Ulei esential de rozmarin (3 picaturi), ulei esential de izma (3 picaturi) si ulei esential de ienupar (4 picaturi). Luati-le dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.
Completare
Luati dimineata, pe stomacul gol, o doza de cupru, cat timp este necesar.
Sfat
Pentru a evita orice risc de molipsire, respectati o igiena stricta. Spalati-va pe maini dupa ce ati fost la toaleta, feriti-va sa folositi prosopul altcuiva, paharul etc. Din punct de vedere alimentar, urmati un regim strict, fara grasimi si renuntati la alcool pentru cateva luni. In sfarsit, odihiniti-va cat de mult puteti.
Cititi si:
Cura de primavara care ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare
7 legume de primavara recomandate pentru sanatatea organismului tau
Laptisorul de matca, „energizantul” natural care te ajuta sa incepi primavara in forta
7 sfaturi pentru sanatatea ficatului
*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: