14.2 C
București
sâmbătă, martie 30, 2024

7 sfaturi pentru sanatatea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului. De fapt, ficatul este unul dintre cele mai active organe, indeplinind peste 500 de functii, printre care procesarea a tot ceea ce mancam sau bem, metabolizarea glucidelor si lipidelor, secretia bilei sau stocarea vitaminelor. Ficatul are marimea unei mingi de fotbal, este cel mai mare organ din corpul uman si cantareste aproape un kilogram si jumatate. Cu asemenea dimensiuni si functii importante, este unul dintre organele de care trebuie sa avem grija in mod special, prin exercitii fizice regulate, o dieta sanatoasa si suplimente care ii sustina activitatea, cum este Slaboficat.

7 lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a avea un ficat sanatos

slaboficat-slim-30-cps_2972_1_1520531266

  • Limiteaza conaumul de alcool. Ficatul trebuie sa curete organismul de orice produs care ii dauneaza, iar alcoolul distruge celulele hepatice si, in timp, duce la cicatrizarea acestora. Boala provocata de alcool se numeste ciroza alcoolica si poate fi fatala. Incearca sa limitezi consumul de alcool la maximum un pahar de vin sau o doza de bere pe zi, daca esti femeie si doua daca esti barbat.
  • Mentine o greutate corporala optima. Nu numai alcoolul duce la boala ”ficatului gras” ci si obezitatea. Daca ai fost diagnosticat cu aceasta boala, incearca sa slabesti, sa reduci consumul de grasimi si sa faci exercitii regulat. Vei vedea rezultate si pentru sanatatea ficatului.
  • Hidrateaza-te. Corpul are nevoie constanta de apa. Toxinele care afecteaza rinichii, ficatul si intestinele se aduna atunci cand esti deshidratat, iar ficatul nu mai poate detoxifia organismul. In plus, atunci cand esti deshidratat, sangele devine mai gros, iar ficatului ii va fi si mai greu sa filtreze substantele potential daunatoare din el.
  • Ia suplimente alimentare pentru ficat. Uneori, activitatea ficatului trebuie sustinuta cu ajutorul unor suplimente alimentare, pe baza de plante. Un astfel de supliment este Slaboficat slim, pe baza de silimarina care protejeaza celulele hepatice de actiunea daunatoare a radicalilor liberi si ajuta la regenerarea lor. Piperul negru din Slaboficat cu silimarina ajuta la eliminarea toxinelor, iar curcuma mentine o greutate optima. Ia aceste suplimente atunci cand te simti obosit, in perioade de convalescenta, sau atunci cand vrei sa slabesti, dar nu iti doresti ca ficatul tau sa fie afectat.
  • Fii atent la anumite medicamente. Unele medicamente iti pot afecta ficatul. Daca deja stii despre antibiotice ca au acest efect si te protejezi atunci cand le iei, afla ca si banalul paracetamol poate fi daunator pentru ficat, daca il iei in exces. Vorbeste cu medicul tau despre medicamentele pe care le iei, chiar si despre cele fara prescriptie medicala.
  • Protejeaza-te de hepatita. Hepatitele A, B sau C sunt boli virale grave care pot afecta in mod serios ficatul. Invata cum sa te protejezi de ele. Hepatita A se ia de obicei din alimentatie, daca ai baut apa sau ai mancat alimente infectate cu virusul A. Daca intentionezi sa calatoresti in zone afectate de aceasta boala, vaccineaza-te inainte. Hepatitele B si ce se transmit prin sange si fluidele corpului. Pentru hepatita B exista vaccin, pe care este bine sa il faci. In acelasi timp, incearca sa nu imparti aparate de ras, periuta de dinti sau ace cu alte persoane. Foloseste prezervativul atunci cand faci sex si incearca sa limitezi numarul de parteneri.
  • Fa-ti analize de sange. Pentru ca hepatitele B si C aunt adesea asimptomatice, fa-ti anual sau o data la doi ani teste de sange.

Ficatul este un organ rezistent, cu o capacitate mare de regenerare. Totusi, are si el limitele sale. De aceea este bine sa tii cont de aceste sfaturi si sa le integrezi in rutina ta de sanatate. Pentru a-ti mentine ficatul sanatos, incearca sa respecti un regim de viata echilibrat si sa nu faci abuz de medicamente. Nu uita sa ajuti un ficat obosit cu suplimente naturale atunci cand acesta are nevoie de sustinere.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole