Originar din America de Sud, ardeiul iute ascunde numeroase beneficii pentru sanatatea omului. Gustul sau usturator si picant se datoreaza unui ingredient special numit capsaicina, iar cu cat cantitatea de capsaicina este mai mare, cu atat ardeiul este mai iute. In acest articol o sa vorbim despre uleiul de ardei iute, despre cum se prepara si in ce afectiuni este indicat.
Cum se prepara uleiul de ardei iute
Se umple o sticla sau un borcan pana la jumatate cu ardei iuti cu tot cu seminte. Se toarna peste ulei pana se umple recipientul. Se inchide bine, se lasa la macerat 2 saptamani intr-un loc caldut. La final, se foloseste uleiul strecurat sau cu tot cu ardei, cea de-a doua varianta fiind de preferat si se pastreaza in loc intunecos si rece, in sticle inchise la culoare.
Iata ce indicatii terapeutice are uleiul de ardei iute:
Uleiul se aplica la nivelul locurilor dureroase, pentru psoriasis, zona zoster, degeraturi, in artrite.
In caz de abcese si gingivita se ia in gura 10 ml de ulei de ardei iute si se tinetimp de 5-10 minute, dupa care se scuipa si se clateste cu apa calda.
Uleiul de ardei iute poate fi folosit si in tratamente de infrumusetare. Iata mai jos cateve retete:
- Masca anti-acnee: ai nevoie de 10 g de argila verde, 2 picaturi de ulei de ardei iute si un pic de apa. Se amesteca ingredientele pana se obtine o pasta omogena si cremoasa. Se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 10 minute. Aceasta masca este eficienta pentru a mentine pielea tanara si proaspata, impiedicand depunerea de impuritati si toxine pe fata.
- Opreste caderea parului si reda stralucirea lui: se folosesc frectiile, de doua ori pe zi, la nivelul scalpului cu o lotiune care contine alcool si apa (50 ml alcool, 50 ml apa si 10 picaturi ulei de ardei iute).
- Tratament anticelulita: uleiul de ardei iute se foloseşte ca soluţie de masaj contra celulitei şi vergeturilor, dar imbunatateste si circulatia sangelui in maini si picioare. Masajul cu ulei de ardei iute se face timp de cateva minute, cu miscari circulare energice, o data la 4-5 zile, de preferat dimineata si la final se indeparteaza cu apa si sapun, dupa care se aplica o crema de corp pe baza de menta sau lavanda. In afara de uleiul simplu de ardei iute, poti prepara si aceasta crema anticelulitica: amesteca 50 g de argila verde, 10 picaturi de ulei de ardei iute si apa demineralizata (suficient pentru a obtine consistenta unui namol). Se aplica pe zonele interesate, se acopera cu celofan si se lasa sa actioneze cel putin 30 de minute inainte de a clati.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Uleiul de ardei iute. Cum se prepara si in ce afectiuni este indicat […]
[…] Uleiul de ardei iute. Cum se prepara si in ce afectiuni este indicat […]
[…] Poate fi utilizat direct pe regiunile afectate ale articulatiilor dureroase, degeraturi si, de asemenea, pentru a ameliora pierderea de sange. Acesta energizeaza circulatia sangelui in zonele afectate, reducand astfel inflamatia, precum si durerea. In caz de dureri ale dintilor, ardeiul iute poate fi combinat in ulei si se poate folosi uleiul in activitatea dintilor afectati, folosind o bucata de bumbac. Multi oameni folosesc ardei iute in gestionarea ulcerelor peptice, dispepsiei, precum si a neuropatiilor. Daca suferiti de raceala obisnuita, bronsita si, de asemenea, sinuzita, puteti include o cantitate mica de ardei iute in supa de pui pentru o vindecare mai rapida. Vezi si: Uleiul de ardei iute. Cum se prepara si in ce afectiuni este indicat […]