Efectul uimitor al ardeiului iute asupra organismului

Efectele-uimitoare-ale-ardeiului-iute-pentru-organism

Va place ardeiul iute? Daca nu, este timpul sa incepeti sa il consumati. Cercetatorii au descoperit legatura importanta dintre consumul de ardei iute si o viata mai sanatoasa si un risc cu 25% mai mic de a dezvolta cancer si alte boli grave.

Au actiune antiinflamatoare si anti-cancer puternica

Ardeii iuti sunt legume bogate in fibre, vitamine si minerale, dar cu un continut scazut de calorii, ceea ce ii face un ingredient excelent pentru orice fel de dieta pentru slabit. Arderea fierbinte a ardeilor iute, ofera un impuls de slabire si mai bun, care contine elemente care imbunatatesc metabolismul, dar va si ajuta sa consumati mai putine alimente, precum si sa ardeti grasimile.

American Heart Association a descoperit ca ardeii iuti pot prelungi viata si pot tine departe multe boli grave ale secolului in care traim. Mai multi cercetatori au descoperit ca substanta capsaicina, prezenta in ardeiul iute este un material antiinflamator extrem de puternic. Ardeiul iute poate fi, de asemenea, ambalat cu vitamina C.

Poate fi utilizat direct pe regiunile afectate ale articulatiilor dureroase, degeraturi si, de asemenea, pentru a ameliora pierderea de sange. Acesta energizeaza circulatia sangelui in zonele afectate, reducand astfel inflamatia, precum si durerea. In caz de dureri ale dintilor, ardeiul iute poate fi combinat in ulei si se poate folosi uleiul in activitatea dintilor afectati, folosind o bucata de bumbac. Multi oameni folosesc ardei iute in gestionarea ulcerelor peptice, dispepsiei, precum si a neuropatiilor. Daca suferiti de raceala obisnuita, bronsita si, de asemenea, sinuzita, puteti include o cantitate mica de ardei iute in supa de pui pentru o vindecare mai rapida. Vezi si: Uleiul de ardei iute. Cum se prepara si in ce afectiuni este indicat

Un raport publicat in Cancer Research a descoperit ca capsaicina a declansat celulele canceroase sa se sinucida. Substanta a declansat aproape 80% din celulele canceroase de prostata sa moara la soareci si, de asemenea, tumorile de prostata vindecate cu capsaicina au fost de aproximativ o cincime din marimea persoanelor de la soarecii netratati.

Mai mult, oamenii de stiinta afirma ca pastilele ce contin capsaicina pot fi folosite zilnic pentru a evita revenirea cancerului de prostata.

Ardeiul iute poate creste cu usurinta procesul metabolic si arde grasimile prin termogeneza, in conformitate cu un sondaj documentat in „Jurnalul de chimie biologica”. Ardeiul iute este format din capsaicina, substanta chimica care face ardeii sa fie atat de iuti, precum si arde calorii in corpul nostru. Includerea unui pic de sos iute la oua nu este doar sanatoasa, ci poate creste procesul de metabolizare.

Protejeaza inima si vindeca indigestiile

Capsaicina ar putea ajuta la protejarea inimii prin reducerea nivelului de colesterol, a trigliceridelor, precum si prin agregarea trombocitelor. De asemenea, poate ajuta corpul sa descompuna fibrina, care este esentiala pentru formarea cheagurilor de sange. In plus, popoarele din intreaga lume care folosesc ardei iute in multe mancaruri au rate reduse considerabil de probleme cardiace in comparatie cu popoarele care nu folosesc deloc ardei iute.

Ardeii dulci si, de asemenea, ardeii iuti includ fitochimicale, care intr-adevar ajuta la scaderea radicalilor liberi si la scaderea sanselor de boli de inima, cancer, precum si tulburari neurodegenerative. Fitochimicalele au acoperit procesele de boala la animale, impreuna cu bolile Alzheimer si Parkinson, in conformitate cu Laboratorul de Neurostiinte, Institutul National pentru imbatranirea programului de cercetare intramurala.

Rezistent la gandul ca mancarea picanta poate provoca dificultati gastrice; s-a demonstrat ca ardeiul iute ofera usurare in cateva dificultati gastrice. Capsaicina ajuta la prevenirea indigestiei, rezultand ca sangele sa se grabeasca in zonele de aplicare si, de asemenea, elimina H. Pylori si energizeaza intestinul pentru a produce sucuri esentiale pentru calmarea stomacului dureros.

Persoanele care se lupta cu durerea de artrita au in mod normal cantitati crescute de substanta P in sange, precum si in lichidul sinovial care le scalda articulatiile. Cercetarile au aratat ca un consum de alimente care contin capsaicina sau chiar utilizarea unei creme topice care contine capsaicina poate controla cu usurinta fabricarea substantei P.

Capsaicina ofera in plus calitati anti-bacteriene eficiente si este, de asemenea, extrem de eficienta in eliminarea si evitarea infectiilor sinusale pe termen lung (sinuzita). Aceasta substanta chimica pur naturala poate, de asemenea, sa elimine pasajele nazale umplute ca nimic altceva si este utila si in tratarea reactiilor alergice legate de sinusuri. S-a dovedit chiar ca mici doze zilnice de capsaicina evita blocajul nazal pe termen lung.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...