17.9 C
București
marți, octombrie 29, 2024

Top 8 alimente care scad colesterolul rau

O dieta prea grasa, cu un aport caloric prea mare si lipsa activitatilor fizice sunt principalii factori care duc la cresterea valorilor colesterolului rau. Atunci cand ai un colesterol „rau”(LDL) crescut, riscul de a suferi de boli de inima este mult mai mare, iar primul pas pentru ca acesta sa scada este sa ii cunosti nivelul prin controale medicale si sa urmezi o dieta corespunzatoare. V-am pregatit, mai jos, cateva alimente care scad colesterolul:

1. Alimente care scad colesterolul rau – Usturoi

Usturoiul este o sursa importanta de zinc, previne coagularea sangelui, reduce tensiunea, ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor si impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange.

2. Alimente care scad colesterolul – Patlagina

Conform studiilor efectuate, s-a observat faptul ca patlagina ajuta la prevenirea cresterii colesterolului rau din organism. Se recomanda infuzia de patlagina, care se prepara dintr-o bucata de patlagina la 200 ml apa clocotita. Se bea cate o lingura la 2 ore, timp de 2 saptamani, iar dupa o pauza de 1 saptamana se poate repeta.

3. Legume care scad colesterolul rau – Fasole

Fasolea este buna pentru inima, dupa cum au demonstrat cercetatorii de la Universitatea din Arizona. O jumatate de cana de boabe de fasole puse intr-o supa scad colesterolul total cu 8%. De asemenea, pastaile de fasole verde protejeaza si ele sistemul cardiovascular, datorita continutului de antioxidantii. Studiile arata ca un consum zilnic de fasole verde scade valoarea colesterolului cu pana la 19 %, iar in cazuri de exceptie chiar cu 30 %. Cercetatorii au aratat ca doar 180 g de fasole verde, consumate zilnic, vreme de 28 de zile, contribuie la o scadere a colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%.

4. Fructe care scad colesterolul – Nuci

Daca vrei sa iti scada colesterolul, nucile sunt o varianta de incredere. Jurnalul American de Nutritie arata ca 42 grame de nuci, 6 zile pe saptamana, timp de o luna, il scad cu 9,3%. La momentul actual, uleiul de nuci este recunoscut ca fiind cel mai rapid tratament naturist ce lupta impotriva colesterolului. Dar totodata, antioxidantii ajuta la eliminarea toxinelor si a diverselor substante nocive din organism

5. Alimente care scad colesterolul rau – Ovaz

Ovazul contribuie si la sanatatea inimii, la fel ca la cea a creierului; un castron cu fulgi de ovaz la micul dejun duce la scaderea colesterolului LDL (rau), care ingroasa arterele si la sporirea colesterolului HDL (bun), care curata arterele. Dupa un consum constant de ovaz, in 6 saptamani, LDL-ul (colesterolul rau) poate scadea cu pana la 5 procente.

6. Alimente care scad colesterolul – Somonul

S-a demonstrat ca printr-un consum regulat de grasimi nesaturate sanatoase, precum grasimile pe care le contine carnea de somon, iti poti imbunatati nivelurile colesterolului seric. Pestele iti ofera cantitati mari de proteine, o alternativa sanatoasa la carnea rosie, care are un continut mare de grasimi saturate. Totodata, carnea de somon este bogata in vitaminele D, B12 si B6, este o sursa excelenta de magneziu, niacina, acizi grasi Omega-3 si seleniu. Se stie faptul ca Omega 3 ca este eficient in prevenirea dementei si a bolilor cardiace. Persoanele care au inlocuit grasimile saturate cu cele din somon au avut un colesterol cu 4 procente mai mic

7. Alimente care scad colesterolul – Spanac

Spanacul mentine un nivel optim al tensiunii arteriale, dar si al colesterolului. Aceasta leguma contribuie la reducerea hipertensiunii si la relaxarea vaselor de sange, mentinand in acelasi timp un flux sanguin adecvat.

O jumatate de cana de alimente bogate in luteina consumata zilnic scade colesterolul rau, care poate cauza blocaje arteriale.

8. Alimente care scad colesterolul – Vin rosu

Vinul rosu, ca si vinul alb, stimuleaza colesterolul bun, care topeste grasimea nociva de pe peretii arterelor si o transporta in ficat, unde este descompusa si eliminata din corp. Vinul rosu contine, in plus, o substanta anticoagulanta, numita resveratrol, care impiedica formarea cheagurilor de sange. Cercetarile au demonstrat ca riscul bolilor de inima scade la 2-3 pahare de vin consumate zilnic. Un studiu a aratat ca bautorii a 2 pahare pe zi riscau cu 40% mai putin decat non-bautorii sa fie internati pentru atac de cord. Mare grija insa, mai mult de 3 pahare pe zi creste riscul de a dezvolta cancer si alte boli grave cu pana la 50%.

Cititi si:

8 remedii naturale care ajuta la scaderea colesterolului „rau“ din organism

Cel mai bun aliment impotriva infarctului, hipertensiunii si colesterolului

Micul dejun perfect – regleaza nivelul de zahar din sange, scade colesterolul si te ajuta sa slabesti mai usor

Cum se face bautura cu ghimbir care reduce durerile artritei si scade colesterolul si nivelul ridicat de zahar din sange

Merele. Fructele care tin la distanta colesterolul

Cea mai buna dieta pentru scaderea colesterolului

Uleiul de nuci, o ”arma” redutabila impotriva colesterolului rau

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole