21.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024

6 alimente obisnuite pentru sustinerea imunitatii

Consumate in mod frecvent, unele alimente pot fi de ajuns pentru mentinerea functiei imunitare. Va prezentam 6 dintre aceste alimente, care sunt necesare sustinerii sistemului imunitar.

6 alimente obisnuite pentru o alimentatie completa

1 – Vegetalele din familia crucifere. Membrii acestei familii, printre care varza, broccoli, conopida, napii, varza de Bruxelles, sunt bogati in betacaroten si protejeaza membranele mucoase (in special pe cele din plamani si traiectul intestinal) impotriva radicalilor liberi. Citeste si Varza, un aliat puternic impotriva toxinelor din corp.

2 – Usturoiul. Simplul usturoi ocupa locul intai intre alimentele cu proprietati de stimulare a functiei imunitare. Acesta are un spectru de activitate antibiotica mai mare decat cel al penicilinei, inhiband activitatea unui numar mare de virusi si ajutand la prevenirea cancerului. Usturoiul este, totodata, unul dintre cele mai bogate surse de seleniu, mineral necesar pentru producerea puternicei enzime antioxidante glutation-peroxidaza. Consumat crud, este mult mai eficient. Citeste si Usturoiul. Alimentul medicament.

Pestele crud si algele marine, doua elemente importante pentru reducerea nivelului de colesterol

3 – Pestele crud. Pestele de apa adanca, precum somonul si tonul, reprezinta o sursa bogata de uleiuri tip omega-3, care contin acizi grasi esentiali producerii unor factori imunitari, precum globulele albe ale sangelui. Aceste uleiuri pot preveni atacurile cardice impiedicand depunerile de colesterol in artere. Sunt mai usor de asimilat daca pestele este crud, dar daca trebuie gatit, cel mai bine sa fie inabusit sau dat intr-un clocot. Citeste si Avantajele consumului de peste pentru sanatate.

4 – Algele marine. Acestea au devenit cunoscute deja pentru capacitatea lor de a scadea nivelul colesterolului din sange, de a neutraliza efectele produse de radiatii si de a stimula functia imunitara.

5 – Migdalele crude. Migdalele crude reprezinta una dintre cele mai bogate surse naturale de aminoacizi si acizi grasi esentiali, ambele fiind elemente nutritive necesare mentinerii unui nivel optim al imunitatii. In dietele vegetariene, care provoaca deseori deficite organice de aminoacizi si acizi grasi, migdalele crude sunt un excelent substituent pentru carne si alte produse animaliere. Citeste si Cele mai importante beneficii ale migdalelor pentru sanatate.

6 – Polenul apicol. Fiind o alta sursa recomandabila de acizi grasi esentiali, polenul apicol este bogat totodata in enzime si in alte elemente nutritive valoroase, care intaresc imunitatea. Polenul ajuta, de asemenea, la vindecarea unor alergii alimentare. Citeste si 10 beneficii ale polenului asupra organismului.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole