13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024

10 beneficii ale polenului asupra organismului

Polenul constituie elementul mascul al florii, se gaseste sub pulbere fina, iar culoarea lui variaza in functie de specie, dar in majoritatea cazurilor este galben sau brun inchis.

Compozitia polenului: apa (12-20%), aminoacizi – intreaga gama de aminoacizi necesari vietii, leucina, metionina, glucide, vitaminele B1, B2, PP, C, acid folic si biotina, antibiotic, factor de crestere. Polenul se tine in borcane de sticla inchise pefect etans, la locuri racoroase, sub 15 grade Celsius. Cel mai bine se depoziteaza in frigider.

Iata cateva beneficii ale polenului

1 – Readuce pofta de mancare. Dupa numai cateva zile de consum de polen, se observa o revenire a poftei de mancare. Efectul se datoreaza actiunii polenului asupra functiei gastrice.

2 – Greutatea. Se spune ca slabiciunea nu rezista la cura de polen. Dupa unele cercetari stiintifice, cura cu polen echivaleaza cu toate intaritoarele cunoscute. Polenul intensifica metabolismul si pofta de mancare.

3 – Polenul in tulburarile intestinale. S-a observat ca polenul are un dublu efect asupra intenstinului. In primul rand, vindeca constipatiile cele mai rebele fara nicio durere si rau. In al doilea rand, amelioreaza anumite cazuri de diaree persistenta, enterite, enterocolite, colibaciloze si alte infectii neplacute cauzate de dezvoltarea in intestin a florei sau a unor patogeni periculosi.

3 – Este antibiotic. Studiile de laborator au pus in evidenta existenta in polen a unei substante antibiotice, capabila sa opreasca dezvoltarea unor bacterii.

Beneficii ale polenului mai putin stiute

4 – Da o stare de bine generala. Moralul unei persoane este in stransa legatura cu starea de sanatate, se stie ca persoanele sanatoase sunt mult mai optimiste. Dupa 8 zile de cura cu polen, cei care au experimentat, au declarat ca se simt mult mai putin nervosi si iritati si ca au devenit mai amabili, cu mai mare intelegere fata de cei din jur.

5 – Polenul, excelent pentru neuroastenici. Neuroastenicul este deseori depresiv, vede totul cenusiu in jur si nu se poate motiva si mobiliza pentru a face ceva. Cura de polen retrezeste dorinta de a trai, perioada refacerii depinde de gravitatea depresiei.

6 – Polenul si intelectualitatea. Datorita cantitatii mari de aminoacizi, polenul are un efect deosebit in functionarea creierului. Polenul imbunatateste puterea de memorare, limpezeste mintea, mareste puterea de concentrare.

Vezi si: Albina, cea mai importanta vietuitoare de pe Pamant. Ce rol vital are „protectoarea planetei”

Cura de polen este un remediu-minune in cazul tulburarilor cerebrale

7 – In tulburarile cerebrale. Profesorul sovietic, B.A, Devitnin a descoperit ca polenul, si mai ales cel de hrisca, are actiune curativa asupra hemoragiilor cerebrale, reticulare si ale inimii.

8 – Pentru crestere. Cura cu polen este recomandata tuturor copiilor intarziati mintal, rahitici sau cu intarziere de crestere. Aceasta cura regularizeaza functiile intestinale, provoaca o crestere rapida la copiii anemici, determina o marire a concentratiei de hemoglobina in sange, produce o recuperare rapida a greutatii si fortei, este calmant si nu exista contraindicatii in utilizarea lui.

9 – Excelent in tulburarile prostatei. Uniicercetatori suedezi au constatat efectele binefacatoare ale extractelor de polen asupra tulburarilor prostatei si in special asupra adenomului.

10 – Ajuta in cazul obezitatii. Datorita functiei sale enzimatice (mai ales la polenul foarte proaspat), polenul regleaza digestia si asimilatia, fiind extrem de util in cazurile de obezitate aparuta pe fondul unor dereglari metabolice.

Atentie!!! Inainte de consum, polenul se gusta. Dare are un gust ca de ars, inseamna ca este deteriorat si este contraindicat pentru consum!

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole