5 C
București
marți, decembrie 3, 2024

4 retete naturiste cu miere care te scapa de parazitii intestinali

Parazitii intestinali ajung in organismul nostru prin inghitire sau inhalare din alimente contaminate, maini murdare, apa contaminata sau a contactului cu animalele.

Cei mai intalniti paraziti intestinali sunt oxiurii, limbricii si tenia. Toxinele eliminate de acesti paraziti intestinali pot duce la perturbarea sistemului imunitar, la boli metabolice sau cronice.

Iata mai jos cateva retete naturiste foarte vechi contra parazitilor intestinali:

1.Suc de usturoi cu miere

Intr-o oala de fier smaltuita, se pun la fiert o parte usturoi, spalat si curatat, cu doua parti apa. Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic pana cand lichidul scade la jumatate. Se strecoara, se lasa sa se racoreasca, se toarna intr-un pahar de sticla sau cana de ceramica smaltuita, adaugand o lingura de miere la 100 ml lichid.

Acest preparat se da seara in clisma calduta copiilor pana la 3 ani, celor de la 6-9 ani se dau pe cale orala cate doua lingurite seara. Copiii mai mari si adultii beau cate un pahar de 150 ml o data sau de doua ori pe saptamana. Se continua tratamentul inca o saptamana de la data cand nu se mai constata viermisorii intestinali.

Actiuni terapeutice: leacul are actiune vermifuga (impotriva viermilor intestinali), contra limbricilor, dar mai ales a oxiurilor (viermisorilor). Este folosit ca atare de pe vremea romanilor.

Preparatul isi pierde proprietatile incepand de la 2 pana la 12 ore. Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat.

Contraindicatii: nu se da la bolnavii care au temperatura crescuta si diabet zaharat.

2.Pasta de dovleac cu miere pentru parazitii intestinali

Se iau aproximativ 100 g seminte de dovleac (neprajite) si se curata de coaja; se pun intr-un vas de sticla sau ceramica smaltuita, se zdrobesc, se piseaza bine si apoi se amesteca cu o lingura de miere.

Administrare: la copiii sub 3 ani nu se administreaza decat cu acordul medicului specialist. La copiii intre 3-6 ani se da jumatate din toata cantitatea, la cei intre 7 si 12 ani se da toata cantitatea in fiecare seara. Copiii mai mari si adultii iau o portie constand din cantitatea intreaga, de 2-3 ori pe zi, dupa mese. Tratamentul dureaza 5 zile continuu, dupa care se da un purgativ. Se poate repeta in fiecare luna.

Actiuni terapeutice: leacul are actiune vermifuga, mai ales impotriva viermilor rotunzi, limbricilor si oxiurilor, mai putin impotriva viermilor intestinali plati (tenii).

Preparatul isi pierde proprietatile dupa 24 de ore de pastrare la frigider sau 3-4 ore la temperatura camerei. Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat.

Contraindicatii: nu se da la bolnavii care au temperatura crescuta si diabet zaharat.

3.Pasta de feriga cu miere pentru parazitii intestinali

Ai nevoie de o radacina de feriga bine uscata si miere (cel mai bine este sa o procurati dintr-un plafar).

Se piseaza bine radacina de feriga. Din praful rezultat se ia o lingura plina (15 g), se pune intr-o cescuta, se adauga 2 linguri de miere (40 g) si se amesteca bine pana la omogenizare.

Administrare: pentru un adult se da toata doza, in inghitituri mici, timp de o ora. Copiii iau doza pe jumatate sau pe sfert, dupa varsta. Dupa 3 ore se da un purgativ. Se poate repeta dupa o saptamana.

Actiuni terapeutice: leacul are actiune vermifuga, mai ales impotriva viermilor plati (tenia, solium).

Preparatul isi pierde proprietatile dupa 24 de ore de pastrare la frigider sau 3-4 ore la temperatura camerei. Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat.

4.Pasta de hrean cu miere pentru parazitii intestinali

Radacina de hrean se spala, se sterge si se da pe razatoarea mica. Se ia o lingura plina (15 g), se pune intr-o cescuta si se adauga 2 linguri de miere (40 g) cu care se amesteca bine pana la omogenizare.

Administrare: pentru un adult se da toata doza o data seara, in inghitituri mici. Se poate repeta dupa 2 saptamani.

Actiuni terapeutice: leacul are actiune vermifuga, mai ales impotriva viermilor rotunzi. Mai are actiune tonicardiaca (intareste inima) si stimul al sistemului nervos si sexual.

Contraindicatii: nu se da la bolnavii cu suferinte acute sau febrile si la diabetici.

Preparatul isi pierde proprietatile dupa 24 de ore de pastrare la frigider sau 3-4 ore la temperatura camerei. Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat.

Citeste si:

Cura de 7 zile cu usturoi si miere

Un antibiotic natural foarte puternic – turmeric cu miere

Sirop de tuse de casa cu miere si uleiuri esentiale

Picaturi de tuse homemade cu miere si uleiuri esentiale

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

Tratamente cu miere pentru tuse. 3 retete eficiente

4 remedii naturiste cu miere

Cea mai buna miere pentru copii. Sanatate pe alese

Slabeste usor vara asta cu bautura cu miere, lamaie si scortisoara

Ce miere sa consumi in functie de afectiunea pe care o ai

Ce afectiuni poti trata cu nuci si miere

11 bauturi cu miere si alte ingrediente naturale care fac minuni pentru sanatate

32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole