3.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

3 retete de bauturi racoritoare cu miere si adaosuri naturale

Din totdeauna, oamenii au cautat in diferite bauturi mijloace mai rapide de refacere a fortei lor fizice si mentale. Spre deosebire de alimentele solide, bauturile au o actiune prompta, rapida, mai puternica, dar si mai scurta.

Cunoscand valoarea tonifianta, solubilitatea in apa si indicatiile sale medicinale, s-a luat mierea ca baza pentru o gama foarte larga de bauturi tonice sanatoase, medicinale, adaugandu-i diverse alte extrase sau sucuri naturale atat pentru a-i spori si diversifica puterea stimulativa, cat si pentru a impiedica efectul indigest al mierii simple diluate in apa sau efectele secundare toxice ale adaosurilor folosite. Aceste bauturi naturale se pot prepara repede (1-3 minute) si servi proaspete, la nevoie, pentru a avea maxima lor actiune.

Bauturile medicinale din miere racoritoare sunt sanatoase, placute, aromate, redau rapid energia si potolesc setea fara nici o actiune excitanta. Iata mai jos 3 retete simple si sanatoase de bauturi racoritoare:

1. Lami – reteta bautura racoritoare

Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de: 1 lingura miere, 1 lingurita suc de lamaie si 100-200 ml apa.

Se amesteca bine mierea cu zeama de lamaie, dupa care se adauga apa plata sau minerala.

Este o bautura placuta, usor de preparat si complet netoxica, cu efect tonic, racoritor, avand o actiune de reinviorare, dupa o expunere la caldura sau dupa o oboseala, fara a fi urmata de niciun efect toxic.

Stimuleaza apetitul si ajuta la ingrasarea copiilor slabiti, dificili la mancare. Se serveste inaintea si in timpul meselor, inlocuind alte bauturi.

Indicatii si contraindicatii: este indicata tuturor copiilor si adultilor, cu exceptia diabeticilor sau celor cu gastrite hiperacide sau colite de fermentatie.

Preparatul are o actiune cu atat mai puternica, cu cat este mai proaspat. Se poate pastra 1-2 zile, la temperatura camerei sau 3-4 zile la frigider.

2. Memi – reteta bautura racoritoare

Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de: 30 g miere si 150 ml suc de mere proaspete.

Sucul se obtine din mere de cea mai buna calitate si cat mai proaspete, spalate, taiate potrivit si introduse in storcator. Se pune intr-un pahar si se adauga 2 linguri de miere. Se amesteca pana la omogenizare. Se poate consuma intre mese, fiind o excelenta bautura racoritoare.

Are o actiune racoritoare, tonica, radand vigoarea organismului obosit. Continutul bogat in vitamine al sucului de mere se completeaza prin actiunea componentilor mierii, refacand potentialul energetic al organismului.

Indicatii si contraindicatii: practic, nu are contraindicatii, in afara persoanelor care nu tolereaza mierea sau o au contraindicata (diabet, obezitate).

Se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau pana la 1 saptamana la frigider.

3.Mimola – reteta bautura racoritoare

Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de: 30 g miere, 150 ml suc de morcovi si 1 lingurita suc de lamaie.

Sucul de morcovi se obtine la fel ca sucul de mere si se adauga intr-un pahar. Se adauga 2 linguri de miere si o lingurita suc de lamaie (este de preferat sa se foloseasca lingura de lemn, plastic sau sticla deoarece metalele intra in reactie cu acizii slabi din sucurile de fructe si chiar cu mierea). Se poate consuma intre mese, fiind o excelenta bautura racoritoare.

Continutul bogat in vitamine si substante energetice confera acestui produs o actiune racoritoare, tonica si revigoranta, care se instaleaza rapid si dureaza 3-4 ore. Este foarte bogata in provitamina A, vitamina C si cele din complexul B.

Indicatii si contraindicatii: este foarte indicata elevilor si in general tuturor celor supusi la eforturi intelectuale. La fel celor batrani, suferind de astenie sau covalescenti. De asemenea, este indicata suferinzilor de boli gastrointestinale (diaree etc,), fiind contraindicata numai celor ce nu suporta mierea.

Se poate pastra 2-6 ore la temperatura camerei sau pana la 1 saptamana la frigider.

Efectele acestor bauturi se instaleaza in aproximativ 10 minute, ating valoarea maxima in 20 de minute si o pastreaza 2-3 ore, dupa care scad lent fara niciun efect advers.

Sursa: „Mierea si sanatatea”, Dr. Nic. N. Mihailescu

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Citeste si:

Cura de 7 zile cu usturoi si miere

Un antibiotic natural foarte puternic – turmeric cu miere

Sirop de tuse de casa cu miere si uleiuri esentiale

Picaturi de tuse homemade cu miere si uleiuri esentiale

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre mierea de Manuka

Tratamente cu miere pentru tuse. 3 retete eficiente

4 remedii naturiste cu miere

Cea mai buna miere pentru copii. Sanatate pe alese

Slabeste usor vara asta cu bautura cu miere, lamaie si scortisoara

Ce miere sa consumi in functie de afectiunea pe care o ai

Ce afectiuni poti trata cu nuci si miere

32 de remedii cu miere. Leacuri pretioase adunate din strabuni

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole