3 retete cu produse apicole pentru stimularea naturala a imunitatii

Lista cauzelor care slabesc imunitatea este destul de lunga. Cea mai mare grija pentru mentinerea sau intarirea imunitatii trebuie sa o aiba oamenii care fac eforturi psihice sau fizice exagerate, nu dorm suficient, sunt supusi radiatiilor nocive, temperaturilor scazute, traiesc in medii cu gaze poluante, au o alimentatie si un stil de viata nesanatos.

Sistemul imunitar slabit este reprimat si mai mult atunci cand omul se indoapa cu tot felul de medicamente, luate „dupa ureche”, fara sa consulte medicul. Analizele de laborator arata ca o mare parte dintre produsele farmaceutice nu au efectul preconizat. In schimb, folosirea lor indelungata sau in exces are urmari fatale pentru imunitate. De exemplu, antibioticele prescrise pentru afectiuni reumatice nu se elimina din organismul nostru timp de 5 ani, iar o cantitate mare acumulata in timp slabeste considerabil imunitatea.

Iata mai jos 3 retete cu produse apicole pentru stimularea naturala a imunitatii:

1.Reteta cu propolis

Un remediu bun pentru curatarea sangelui si intarirea imunitatii este propolisul. Se consuma cate 7-10 g de propolis curat (fara ceara), de 3 ori pe zi, inainte de masa. O bucatica cat o maslina se mesteca timp de 15-20 minute, apoi se inghite. Pe timpul epidemiei de gripa, se recomanda sa tinem in coltul gurii o bucatica de propolis cand vizitam locurile aglomerate, dar si in timpul somnului, lipita de dinti.

2.Untul de propolis

Nu trebuie sa lipseasca din meniul persoanelor cu imunitate scazuta sau cu boli cronice ale aparatului respirator. Se consuma fara dozare. Preparare: un kilogram unt de calitate se aduce, intr-un vas emailat, pana la punctul de fierbere. Vasul se ia de pe foc si se amesteca cu 150-200 g de propolis dat pe razatoare. Se tine din nou pe foc, in bain-marie (un alt vas mai mare, cu apa la temperatura de 80 grade), timp de 30 minute. Se amesteca permanent cu o lingura de lemn. Se consuma uns pe o felie de paine integrala sau amestecat cu pilaf de cereale.

3.Laptisor de matca

De trei ori pe zi, cu 40-50 minute inainte de masa, se tin sub limba cate 10 picaturi laptisor de matca, cu cate o picatura miere de albine sau 2-3 cristale de zahar. Dupa o cura de 10 zile, se face o pauza de 10 zile. Se repeta de 3-10 ori.

Ce factori duc la slabirea sistemului imunitar si cum ne putem intari imunitatea

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...