Daca aveti un coltisor de curte, profitati de ocazie si plantati flori care sa va incante o vara intreaga. Iata 3 flori care se planteaza usor si se intretin la fel de usor.
Albastrea
Semanati semintele de albastrele din martie pana in mai in aer liber pentru a face flori din iunie pana in septembrie sau semanati in august si septembrie pentru a inflori mai devreme in anul urmator.
Semanati semintele de albastrele intr-un sol umed si fin, unde doriti ca plantele sa infloreasca, la o adancime de 13mm, acoperind semintele usor cu sol. Udati solul in perioadele secetoase.
Rasadurile de albastrele se pun in trepte pana la 15-23cm distanta intre ele atunci cand sunt suficient de mari. Sapati suprafata de plantare, incorporand materie organica – cum ar fi compost sau compost de plantare, mai ales daca solul este argilat sau sol nisipos, bine drenat. Sapati o gaura de dimensiuni suficient de mari pentru a se acomoda cu usurinta floarea.
Asezati floarea in gaura de plantare si reglati adancimea de plantare, astfel incat coroana frunzelor sa fie la nivelul solului. Se amesteca mai multa materie organica cu solul sapat si se umple gaura de plantare.
Plantele se uda ori de cate ori este necesar pentru a mentine umed solul sau compostul primavara si vara, deoarece acest lucru va prelungi inflorirea.
Indepartati orice buruieni din gradina cat timp plantele sunt tinere si pana devin stabile. Aplicarea unui aliment echilibrat pentru plante la fiecare doua saptamani in sezonul de crestere va incuraja, de asemenea, ca planta sa faca mai multe flori, mai mari si mai sanatoase.
Petuniile
Puteti creste petunii din seminte, dar este mai usor sa le cresti din rasaduri. Daca vreti sa le cresteti din seminte, incepeti actiunea din interior cu 10 pana la 12 saptamani inainte de a dori sa le puneti afara.
Semintele de petunia sunt foarte mici si au nevoie de multa lumina pentru a putea germina. Amintiti-va sa le udati mereu. Cand plantele au trei frunze, le puteti planta afara.
Cel mai usor este sa cumparati rasaduri si sa le plantati intr-un sol usor, bine drenat, in plin soare, dupa ultimul inghet de primavara. Petuniile pot creste si la umbra partiala, dar vor avea mai putine flori. Este mai bine daca plantele se protejeaza de vant.
Petuniile tolereaza caldura, asa ca nu trebuie sa le udati in mod regulat. O udare minutioasa o data pe saptamana ar trebui sa fie suficienta (daca nu exista perioade de seceta prelungite in zona dvs.).
Fertilizati-va plantele lunar pentru a asigura o crestere buna. Indepartati florile decolorate / moarte pentru a prelungi inflorirea.
Sangele voinicului
Perfecte pentru cules, aceste flori parfumate sunt usor de cultivat si vin intr-o gama de culori frumoase. Le puteti creste in ghivece sau in pamant, facandu-le un cadru perfect pentru un afisaj frumos. Planteaza sangele voinicului langa o zona de relaxare, astfel incat sa le puteti mirosi in timp ce stati relaxati in gradina. Sau alegeti unele pentru vaza – chiar si o cantitate mica poate umple o camera cu parfum.
Plantati semintele de sangele voinicului toamna sau primavara. Plantati la mijlocul primaverii si pastrati solul bine udat. Majoritatea soiurilor se vor „inclesta” pe suporturi, dar unele soiuri vor trebui legate, fiind flori cataratoare.
Incepeti sa hraniti floarea cu un ingrasamant cu nivel de potasiu mare cand apar mugurii de flori. Culesul obisnuit incurajeaza formarea mai multor flori, asa ca este bine sa culegeti frecvent flori pentru vaza. Plantati aceasta floare intr-o pozitie deschisa, insorita, intr-un sol bine drenat, dar care retine umiditatea. Este potrivita si pentru cresterea in ghivece – asigurati-va ca utilizati un compost bun, fara turba, cu un ingrasamant cu eliberare lenta.
Plantati-o de la sfarsitul lunii mai, odata ce a trecut tot riscul de inghet. Inainte de plantare, florile trebuie protejate si puse intr-un loc fara risc de inghet noaptea. Taiati varfurile plantelor tinere de sangele voinicului atunci cand ating aproximativ 10 cm inaltime, pentru a incuraja cresterea stufoasa.
Cele mai multe soiuri din aceasta planta frumoasa vor creste pana la aproximativ 2 m inaltime. Trebuie udate bine pana cand au ajuns la o crestere buna. Semintele trebuie puse la 20 de cm distanta intre ele.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:
[…] Boltele si stalpii din fier forjat, pline de flori si plante cataratoare fac parte din acest decor mediteranean, in care relaxarea sau chiar masa impreuna cu familia devin cele mai frumoase momente. Pe langa ziduri se asaza jardiniere cu arbori sau plante aromatice, medicinale chiar pentru efectul si aromele lor extraordinare. Vezi si: 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara […]
[…] Alegeti un ghiveci fara gauri in partea de jos – pentru acest proiect, nu doriti ca apa sa se scurga! Umpleti recipientul aproape de partea superioara cu pietris (lasati aproximativ 3 cm de spatiu). Asezati bulbii cu capatul de varf indreptat in pietris. Adaugati un pic mai mult pietris pentru a ancora bulbul din recipient. Vezi si 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara […]
[…] 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara […]
[…] 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara […]
[…] Vezi si: 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara […]
[…] Vezi si: 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara […]