Gradini in stil mediteranean. Cum aduci magia sudului Europei in curtea ta

O gradina mediteraneeana este o gradina in care predomina culori, precum alb, verde, albastru, lila, galben. Asadar, daca iti place coloritul deosebit, alege gradina in stil meditarenean pentru casa ta. Iata cateva sfaturi si idei despre gradini in stil mediteranean, despre cum sa aduci magia sudului Europei la tine in curte.

Gradini in stil mediteranean – alb si albastru, lila si galben, culorile acestor gradini superbe

Culorile marii sunt culori vii, vesele, iar o gradina in acest stil are nevoie de combinatii indraznete de culori, insa cu gust si foarte elegante. Nu ezita sa combini galben cu alb, violet cu alb, albastru cu alb si verde.

Un punct forte intr-o gradina mediteraneana sunt aleile pavate cu piatra, care pe margini sunt decorate cu flori albastre sau albe. Frumoasele vaze si vase elegante (tip urna din lut sau teracota)  pline cu flori nu trebuie sa lipseasca din aceasta gradina. O mica fantana sau cateva felinare pot fi de mare efect, pe langa culorile vii dintr-o gradina mediteraneana.

Fantana va incanta cu efectul sonor linistitor, iar felinarele vor crea un peisaj de poveste in gradina. Zidurile exterioare sau vasele de flori pot fi placate cu ceramica in stil mediteranean in culori predominant alb-albastru. Iata cateva idei pentru a crea un decor excelent in stil mediteranean.

gradina 1

gradina 2

gradina 3

Gradini in stil mediteranean – boletele de lemn si fier, nelipsite in aceste gradini

Boltele si stalpii din fier forjat, pline de flori si plante cataratoare fac parte din acest decor mediteranean, in care relaxarea sau chiar masa impreuna cu familia devin cele mai frumoase momente. Pe langa ziduri se asaza jardiniere cu arbori sau plante aromatice, medicinale chiar pentru efectul si aromele lor extraordinare. Vezi si: 3 flori de gradina usor de plantat si intretinut pe timp de vara

Cateva scari mici, care pe margini sa aiba plantate cele mai colorate flori poate fi o idee originala pentru gradina in stil mediteranean. Combina galben cu alb si lila pentru un peisaj potrivit in orice moment al zilei. Vezi si: Idei pentru o gradina de vara cat mai frumoasa

gradina 4

gradina 5

gradina 6

gradina 7

Boltele de lemn si vasele pline de flori colorate in toata gradina, alaturi de un loc de relaxare sunt tot ce iti poti dori de la locul ales pentru tihna. Nu ezita sa combini canapelele comode cu perne, alaturi de un peisaj mirific si vesel, plin de flori si arbori, pietre si fantani. Cateva locuri luminate nu sunt o idee rea. Iata sursa de inspiratie

gradina 8

gradina 9

gradina 10

Sursa foto: pinterest.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...