2 feluri de mancaruri delicioase cu tahini si lamaie

feluri-de-mancare-cu-tahini-si-lamaie

Nu aveti idei de feluri de mancare usoare, de primavara, sanatoase si delicioase? Va sarim in ajutor cu 2 retete tahini si lamaie. Primul este un dressing rapid de preparat ca alternativa la uleiul din salate. Excelente si rapide, aceste preparate va vor da idei pentru mese pline de nutrienti.

Dressing pentru salata cu tahini si lamaie

Dressing pentru salate cu tahini si lamaie. Iata o modalitate delicioasa fara ulei de a imbunatati salata. Se face in cateva minute, astfel incat il puteti face proaspat de fiecare data. Puteti face mai mult si sa-l pastrati intr-un recipient inchis etans pentru a-l pastra pentru o saptamana.

Ingrediente:

  • ¼ cana tahini
  • ¼ cana apa
  • 2 lingurite suc de lamaie proaspata
  • ¼ lingura
  • ¼ lingura sare roz, sau mai mult dupa gust
  • ¼ lingura piper negru, sau mai mult dupa gust.

Instructiuni:

Mai intai, puneti tahini si apa intr-un bol mic si folositi o furculita pentru a le bate impreuna pana cand se formeaza o consistenta lina si uniforma.

Apoi adaugati ingredientele ramase si continuati sa bateti aproximativ 30 de secunde pana ajungeti la o consistenta uniforma. Turnati preparatul peste orice fel de salata. Este delicios si nu mai este nevoie sa puneti nimic in salata, poate doar cateva nuci preferate.

Retete cu tahini si lamaie – Rulouri rapide cu legume

Rulouri cu legume, ghimbir, tahini si lamaie. Aceste rulouri sunt o modalitate distractiva si noua de a manca legumele preferate. Infasurarea legumelor se poate face din orice fasie vegetala va place, inclusiv cea din amidon de orez. Acest fel de a manca legumele le face sa para mai mult o delicatesa, in comparatie cu mancarea simpla a legumelor cu o furculita.

Impreuna cu deliciosul sos de tahini si lamaie, aceste rulouri de legume sunt o alternativa extraordinara la orice fel de masa. Fiti creativi si folositi orice legume aveti la indemana. Acestea din reteta sunt condimentate pur si simplu cu ghimbir proaspat, dar odata ce va obisnuiti cu reteta, nu ezitati sa adaugati usturoi, ceapa sau alte condimente preferate.

Retete cu tahini si lamaie – Reteta de rulouri de legume proaspete pentru 3-4 portii

Ingrediente:

  • 3 linguri de ghimbir proaspat, feliat in fasii verticale
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 4 morcovi, pe care ii curatati si ii taiati julien
  • 2-3 tulpini de broccoli, taiate in spirale sau tot julien
  • ½ dintr-o varza rosie mica, feliata subtire
  • ulei de nuca de cocos, ulei de avocado sau ulei de masline
  • 10-12 bucati de invelis pentru mini-rulouri cu invelis de amidon de orez. Puteti folosi tortilla sau frunze de spanac, frunze de salata, etc.
  • 2 avocado mici sau unul mare, felie subtire
  • Sosul Tahini: ¼ cana tahini, 4 lingurite de apa, 2 lingurite suc de lamaie proaspata, sare dupa gust.

Instructiuni:

Incepeti cu morcovii, broccoli si ghimbirul. Incalziti o tigaie mare la foc mediu, adaugati suficient ulei pentru a acoperi fundul ei. Adaugati 2 linguri din ghimbirul feliat, 2 catei de usturoi si lasati sa se caleasca 1 minut inainte de a adauga morcovii si tulpinile de broccoli.

Dupa ce le-ati adaugat, gatiti 7 minute si dati deoparte. Apoi, faceti varza. Se pune tigaia la foc, se acopera din nou fundul cu un strat subtire de ulei, se adauga lingura ramasa de ghimbir. Se gateste timp de 1 minut. Apoi, adaugati varza si gatiti timp de 7 minute, amestecand ocazional. Adaugati 1-2 linguri de apa cam pana la jumatate, pentru a ajuta varza sa se gateasca. Cand ati terminat, indepartati de la foc.

Intre timp, puteti face sosul de tahini si lamaie ca in reteta de mai sus si il puneti deoparte.

Odata ce legumele sunt gatite, puteti face rulourile. Taiati invelisurile pentru rulouri la dimensiunea dorita, apoi incepeti sa le umpleti. Puneti cateva felii de avocado in mijloc si peste ele puneti din toate legumele amestecate – inclusiv varza, morcovi si broccoli.

Apoi, pliati rulourile cat mai lent si mai atent, pentru a arata la final frumos si delicios. Repetati cu ingredientele ramase, lucrand pe rand. Servim rulourile de legume cu ghimbir cu sosul de tahini si lamaie. Acestea se fac foarte rapid si pot fi consumate si reci, pot fi luate la pachet usor, alaturi de sos. Se servesc ca mic dejun sau ca pranz, sunt excelente surse de nutrienti si se obtin rapid.

Vezi si:

3 retete rapide cu dovlecei

Supa cu usturoi si ghimbir. Reteta care trateaza racelile si gripa

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...