18.9 C
București
luni, aprilie 29, 2024

Supa cu usturoi si ghimbir. Reteta care trateaza racelile si gripa

Raceala si gripa au dat batai de cap dintotdeauna, dar bunicii nostri cunosteau metode naturiste rapide care ajutau in tratarea acestor afectiuni. Una dintre aceste metode era prepararea acestei retete: „Supa cu usturoi si ghimbir”.

Vezi si: Tratament naturist pentru raceala si gripa si Retete si metode naturiste pentru a scapa de gripa si raceala

In medicina populara, usturoiul este considerat un adevarat medicament, datorita continutului bogat de vitamine si substante minerale. Acesta intareste sistemul imunitar si ajuta la combaterea infectiilor respiratorii, tinand la distanta raceala si gripa. Totodata, usturoiul este folosit si pe post de antibiotic natural si cea mai buna parte este ca acesta nu distruge bacteriile sanatoase.

In urma studiilor de specialitate, s-a observat ca extractele de ghimbir stimuleaza centrii vasomotori si respiratori, actionand asupra intregului organism, stimuland sanatatea, vitalitatea si intensificand imunitatea. Ghimbirul este indicat in tratarea gripei, deoarece favorizeaza transpiratia si eliminarea toxinelor din intregul organism. De asemenea, are actiune antitusiva, antiinflamatoare, expectoranta, antiseptica si stimulatoare a circulatiei periferice.

Iata, mai jos, cum se prepara supa cu usturoi si ghimbir, reteta care trateaza racelile si gripa

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Catei de usturoi (aproximativ 25 bucati)
  • 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de unt
  • 2 cepe mari
  • Lapte de cocos (jumatate de cana)
  • Ghimbir (jumatate de cana)
  • Piper Cayenne (jumatate de lingurita)
  • Cimbru (jumatate de lingurita)
  • Supa de legume (4 cani)
  • Lamaie (5 felii)

Pentru inceput, se preincalzeste cuptorul si si pregateste o oala mica. Se adauga usturoiul, uleiul si pune putina sare. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace timp de 45 de minute. Apoi, se lasa la racit si se zdrobeste.

Separat, se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu, se adauga ceapa, ghimbirul, piperul cayenne si cimbrul. Se lasa pe foc timp de 6 minute, dupa care se adauga si usturoiul copt si se mai gateste inca 3 minute.

Spre final, se adauga supa de legume, se acopera oala cu un capac si se lasa la fiert inca 20 de minute. Se adauga laptele de cocos si se lasa sa mai dea inca o data in clocot, dupa care se adauga sare si piper.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole