4 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024

13 remedii cu pepene galben

Pepenele galben este recunoscut pentru savoarea sa inconfundabila. Este un fruct perfect pentru zilele caniculare de vara si, in comparatie cu cel rosu, este mult mai bogat in vitamine, mai ales in vitaminele C si A, in schimb este mai sarac in licopen, dar si in anumite enzime. In plus, datorita conținutului bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, exista numeroase remedii naturale cu pepene galben.

Remedii interne cu pepene galben

-Anemie, constipatie, guta. Se face o cura de pepene galben, pe o durata indelungata. Se consuma fructul proaspat, inainte de mesele principale si peste zi. De asemenea, in caz de constipatie, se bea dimineata, pe stomacul gol, sucul obtinut dintr-un pepene bine copt, dar nu mai mult de 5 zile.

-Lipsa poftei de mancare. Se ia un pepene mic, bine copt, se taie in doua si se toarna pe fiecare jumatate cate o lingura de vin rosu. Se consuma inainte de fiecare masa. Daca efectul laxativ e prea mare, se consuma doar o jumatate de pepene.

-Boli de piele. Efectul racoritor si antiinflamator al pepenelui galben il recomanda mai ales pentru bolile de piele, cum ar fi alergiile, dermatozele infectioase, insotite de usturime si mancarimi etc. Se face o cura de pepene galben de 10-12 zile, timp in care sunt scoase din alimentatie carnea, grasimile si alimentele sintetice ori conservate. Pentru a intensifica procesele de vindecare, se ia de trei ori pe zi 1 lingurita cu varf de pulbere de trei-frati-patati, pe stomacul gol, cu putina apa.

-Pietre la vezica. Semintele acestui fruct, fierte in lapte, sunt recomandate ca tratament impotriva pietrelor la vezica biliara.

-Bronsite, tuse. Se prepara un decoct dintr-o lingurita de seminte de pepene, fierte vreme de 20 de minute, cu 200 ml apa. Se lasa sa se raceasca,
apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Are efect expectorant.

Remediu diuretic. Ai nevoie de: 2 felii de pepene galben si 1 tija de telina proaspata. Se amesteca toate ingredientele pentru a obtine un smoothie racoritor si se bea acest smoothie dimineata, in afara meselor.

-Remediu laxativ. Ai nevoie de: 2 felii de pepene galben, 2 prune proaspete sau 3 prune uscate, 1 lingura de seminte de chia, si 100 ml apa. Cu o seara inainte, se pun semintele de chia si prunele (daca sunt uscate) la inmuiat intr-o jumatate de pahar de apa. Dimineata, la prima ora, amesteca apa (care va capata o textura gelatinoasa) cu semintele, prunele si pepenele galben. Bea acest smoothie pe stomacul gol, cu 30 minute inainte de micul dejun.

-Remediu antiacid pentru hiperaciditate gastrica. Ai nevoie de 2 felii de pepene galben, ½ lingurita de ghimbir macinat, 1 praf de piper cayenne, stevia pura (pe post de indulcitor). Se amesteca pepenele cu ghimbirul, piperul cayenne si stevia. Se imparte amestecul in doua portii: una pentru gustarea dintre mic dejun si pranz si una pentru cea dintre pranz si cina. Acest remediu se bea mereu intre mese.

-Remediu antioxidant (previn daunele cauzate de radicalii liberi, una dintre principalele cauze ale imbatranirii). Ai nevoie de 2 felii de pepene galben, 1 pliculet de ceai verde, zeama unei jumatati de lamaie si 100 ml apa. Se pune pliculetul de ceai verde la infuzat intr-o jumatate de pahar cu apa si lasa ceaiul sa se raceasca. Se amesteca pepenele cu infuzia de ceai verde si zeama de lamaie. Se poate indulci cu miere. In plus, se poate aplica o cantitate mica din acest smoothie pe fata, ca masca pentru intinerire.

Vezi si: 10 remedii cu pepene rosu

Remedii externe cu pepene galben

-Arsuri usoare, inflamatii ale pielii. Se taie miezul pepenelui felii subtiri si se aplica sub forma de cataplasme pe arsuri.

-Hemoroizi. Se fierbe coaja de la trei pepeni galbeni, in 3 litri de apa, timp de 20 de minute. Solutia obtinuta se aplicati pe hemoroizi, cu comprese caldute.

-Ingrijirea tenului uscat. Se face un amestec de suc de pepene galben, lapte crud si apa. Se sterge fata in fiecare seara cu emulsia obtinuta.

-Tonifierea tenului. Se scobeste mijlocul pepenelui cu o lingura si se
amesteca partea zemoasa cu o piersica coapta, curatata de coaja si zdrobita cu furculita. Se pune amestecul obtinut pe fata si se lasa sa actioneze cat mai mult, apoi se clateste cu apa minerala.

Vezi si: Cultura pepenelui galben. Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de treaba

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole