3 remedii naturiste cu ardei grasi

Ardeiul gras este considerat unul dintre legumele cu cele mai mari beneficii pentru sanatate, reprezentand o sursa inepuizabila de vitamina C, vitamina care ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Odata ajunsi la maturitate, ardeii grasi dobandesc treptat culoarea adevarata (galben, portocaliu, verde sau rosu), iar acest lucru ii diferentiaza in ceea ce priveste continutul de substante active. De exemplu, ardeii verzi sunt mai bogati in fibre alimentare si in vitamina K, cei galbeni contin cantitati mai mari de vitamina A, iar cei rosii si portocalii sunt bogati in licopina, o substanta anticancerigena prezenta si in tomate. Totusi, toti ardeii grasi sunt bogati in vitamina C, 100 g de ardei asigurand necesarul pentru o zi.

Iata, mai jos, cateva remedii cu ardei grasi care te vor ajuta:

1)Remediu cu ardei grasi contra astmului alergic

In acest caz, se consuma cate 150-200 g/zi de ardei grasi. Se tine o cura de 1-2 luni. In acest fel, se reduce intensitatea reactiei alergice, se previne formarea de secretii in exces si se reduce sensibilitatea la factorii nocivi din aerul respirat.

2)Remediu cu ardei grasi in caz de tromboza, tromboflebita

Se tine o cura de 1 luna cu ardei (galben si rosu, deoarece previn formarea cheagurilor de sange si au efecte antiinflamatoare venoase) pe parcursul careia se consuma minimum 200 g/zi, sub forma de salata, in care se combina rosii si ulei de masline.

3)Remediu cu ardei grasi in caz de eruptii alergice

Se face o pasta fina din doi ardei (cu ajutorul unui mixer), iar cu pasta rezultata se aplica pe un tifon subtire pe locul afectat si se lasa sa actioneze timp de 1-2 ore, apoi se indeparteaza, iar pielea se lasa sa se usuce. Acest remediu are efect antialergic si antiinflamator.

Vezi si: Sucul de ardei gras (verde). Proprietati si beneficii

Vezi si: 13 remedii cu pepene galben

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...