18.9 C
București
luni, aprilie 29, 2024

10 beneficii uimitoare ale ceaiului de schinduf

Schinduful este unul dintre cele mai utilizate condimente in bucataria indiana. Acesta ofera multe beneficii pentru sanatate, fiind folosit pentru a trata multe afectiuni in medicina alternativa. Totodata, in prezent, ceaiul de schinduf este in curs de popularizare, deoarece a fost asociat cu pierderea in greutate, cu o sanatate mai buna a inimii, cu o digestie imbunatatita si cu reducerea inflamatiei.

Semintele de schinduf contin niveluri ridicate de fier, potasiu, calciu, seleniu si zinc, precum si fitonutrienti, vitamina A, vitamina C si diverse vitamine din complexul B. Dar hai sa vedem ce beneficii are ceaiul de schinduf.

Beneficiile ceaiului de schinduf

-Ajuta digestia

Ceaiul de schinduf poate avea efect laxativ, stimuland miscarea peristaltica si functia muschilor. Asadar, cei care se confrunta cu constipatie, balonare, crampe sau alte probleme gastro-intestinale, ar trebui sa recurga la acest ceai. In plus, ceaiul reprezinta un bun tratament si pentru colita ulceroasă și sindromul colonului iritabil.

-Este un bun detoxifiant

Ceaiul are proprietati diuretice naturale, ajutand la detoxifierea rapida a organismului prin stimularea urinarii. Acest lucru poate duce si la eliminarea excesului de toxine, grasimi, saruri si apa din organism, reducand presiunea asupra rinichilor.

-Amelioreaza crampele menstruale

Semintele si ceaiul de schinduf sunt uneori folosite pentru a preveni sau trata crampele menstruale (dismenoree). Cu toate acestea, nu exista inca suficiente dovezi care sa ateste acest fapt.

-Eficient in timpul alaptarii

Potrivit unui studiu, semintele de schinduf sunt printre cei mai puternici galactagogi din plante (substante care promoveaza lactatia). Asadar, ceaiul ar putea fi un plus sanatos la dieta pentru promovarea productiei de lapte matern.

De exemplu, un studiu de 2 saptamani efectuat pe 77 de proaspete mame a constatat ca un consum de ceai din plante cu seminte de schinduf a crescut productia de lapte matern, ceea ce i-a ajutat pe bebelusi sa castige mai mult in greutate.

-Sporeste libidoul

Suplimentarea cu seminte de schinduf/ceai a aratat niveluri crescute de testosteron la subiectii de sex masculin. Acestea nu numai ca le-au imbunatatit antrenamentul de rezistenta, dar au parut sa le sporească libidoul.

-Poate ajuta la tratarea artritei

Medicina traditionala chineza consideră schinduful un puternic luptator impotriva inflamatiei, avand efecte similare si asupra simptomelor artritei.
Acest lucru se datoreaza fitonutrientilor antioxidanti care se afla in semintele de schinduf.

-Protejeaza sanatatea inimii

Studiile au legat direct utilizarea ceaiului de schinduf cu scaderea tensiunii arteriale si scaderea nivelului de colesterol. De asemenea, acest ceai are si proprietati anticoagulante, ceea ce inseamna un risc redus de cheaguri de sange.

Vezi si: 10 plante medicinale care pot reduce colesterolul marit

-Poate regla zaharul din sange

Un studiu iranian a aratat ca administrarea schindufului poate avea efecte benefice asupra diabetului de tip II. Studiul sugereaza ca ceaiul de schinduf poate ajuta in acest sens.

-Ajuta la pierderea in greutate

Acest ceai a aratat calitati de suprimare a poftei de mancare, ceea ce il poate face preferatul persoanelor care incearca sa slabeasca. Totodata, ceaiul poate furniza o serie de nutrienti si vitamine esentiale.

Vezi si: Siminocul. In ce afectiuni este indicat ceaiul din flori de siminoc

-Stimuleaza sistemul imunitar

Ceaiul de schinduf a fost adesea prescris persoanelor cu infectii respiratorii, deoarece poate elimina rapid mucusul si poate neutraliza agentul patogen de baza. In acest fel, antioxidantii si vitaminele din ceai ofera un impuls major sistemului imunitar.

Cum se prepara ceaiul de schinduf

Ceaiul de schinduf este preparat cu semintele plantei de schinduf. Pentru a elibera nutrientii si aroma, este necesar ca semintele sa fie zdrobite usor.

La o cana cu apa fierbinte, se adauga 1 lingurita de seminte de schinduf. Se lasa semintele sa fiarba timp de 3 minute, apoi se lasa la macerat 15 minute, apoi se strecoara. Pentru un plus de aroma si beneficii pentru sanatate, se mai poate adauga in ceai putina nucsoara si 1 lingurita miere.

Atentionari!!

Unul dintre efectele secundare ale ceaiului de schinduf sunt contractiile uterine, care pot provoca travaliu prematur la femeile insarcinate, iar in sarcinile precoce, poate duce la avorturi spontane sau avorturi.

Dupa cum am spus si mai sus, ceaiul de schinduf este foarte bun la scaderea zaharului din sange, dar pentru persoanele cu diabet care iau deja un medicament pentru scaderea glicemiei, acest lucru poate fi periculos si poate duce la ameteli sau lesin. Asadar, asigura-te ca iti monitorizezi bine glicemia daca bei acest ceai si discuta cu medicul inainte de a-l adauga in dieta.

Acest ceai din plante ajuta la prevenirea coagularii sangelui, ceea ce poate imbunatati sanatatea inimii, dar pentru pacientii care iau deja warfarina sau alte medicamente, pot exista efecte secundare neplacute. Nu bea acest ceai daca esti supus unei interventii chirurgicale in viitorul apropiat.

Vezi si:

Masca pentru caderea parului cu seminte de schinduf

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole