Supa de mazare boabe. Reteta vegetariana

Supa de mazare boabe. Reteta vegetariana

Supa italieneasca de mazare uscata este facuta, adeseori, fara carne. Legumele calite, uleiul si condimentele dau un gust placut, oricum.

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara supa de mazare:

  • 1 cana de mazare boabe
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 telina tocata (radacina si frunze)
  • 1 morcov tocat
  • 6 cani apa
  • 1/3 piure de rosii (nu pasta)
  • 1 lingurita sovarf uscat
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • crutoane

Iata cum se prepara supa de mazare:

Mazarea se alege, se spala si se scurge de apa. Intr-un tuci mare se incinge uleiul si se caleste usturoiul, ceapa, telina si morcovul pana se ingalbenesc, fara a se rumeni. Se adauga toate ingredientele ramase, cu exceptia patrunjelului si a crutoanelor/

Se da supa in fiert, la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, cu capacul usor intredeschis, amestecand adesea, mai ales catre sfarsit. Daca supa se ingroasa prea mult, se mai adauga apa. La final se scoate frunza de dafin din supa, se adauga patrunjelul si se servesc cu crutoane.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Sursa foto: pamelasglutenfreerecipes.com