Suc de morcov cu miere. Cel mai bun leac in tratarea ranilor

Suc de morcov cu miere. Cel mai bun leac in tratarea ranilor

Pentru a prepara aceasta reteta de suc de morcov cu miere, se procedeaza in felul urmator:

Morcovii se spala, se curata, se trec prin storcator. Se ia 100 ml din sucul rezultat, se pune intr-o sticla, se adauga 100 g miere si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pastreaza la rece.

Mod de administrare suc de morcov cu miere:

Se poate folosi pentru gargara, pentru spalatul ranilor sau pentru inmuiat compresele ce se aplica pe rani cu pansament. Pentru gragara, preparatul nu se dilueaza, se foloseste ca atare, clatind si gargarisind bine gura 3-4 minute, dupa care se poate inghiti.

Actiuni terapeutice suc de morcov cu miere: 

Leacul are actiune antiseptica, cicatrizanta, hranitoare asupra diverselor rani ale pielii sau ale mucoaselor, grabind vindecarea.

Indicatii suc de morcov cu miere:

Din antichitate este considerat ca un leac suveran in tratamentul infectiilor externe, in tratarea ranilor, eczemelor supurate sau nu, a leziunilor mucoaselor sau pielii pe care le ajuta sa se cicatrizeze mai repede.

Preparatul este cu atat mai activ cu cat este mai proaspat. Se pastreaza la rece. Preparatul isi pierde proprietatile terapeutice dupa 2-3 zile de la pastrarea la frigider sau 2-3 ore la temperatura camerei.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.