Sfaturi utile pentru a pastra painea proaspata mai mult timp

reteta-paine-naturista

Indiferent de sortiment, painea isi poate prelungi perioada de viata daca stii cum sa o pastrezi. Primul semn ca painea se invecheste este ca incepe sa se faramiteze si sa se usuce.

Cei mai multi dintre noi tinem painea intr-o cutie speciala, de regula din lemn. Lemnul, totusi, prinde umezeala inauntru si o face sa se condenseze, atragand mucegaiul.

Sfaturi pentru pastrarea painii

– Painea se pastreaza foarte bine daca imediat dupa ce o cumparam, o taiem felii, o punem intr-o punga de plastic si o bagam in frigider. Scoateti-o cu cateva minute inainte de a o pune pe  masa si veti manca paine proaspata;

– Painea ramane proaspata multa vreme, daca in vasul de pastrare se pune un mar sau un cartof curatat;

– Painea taiata felii ramane proaspata, daca peste cosul in care se afla, puneti o hartie unsa cu unt;

– Daca nu aveti o cutie speciala pentru paine, tineti-o intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia se pune o felie de cartof curatat sau o gramajoara de sare. Astfel, painea se va pastra proaspata;

– Painea proaspata trebuie taiata cu un cutit incalzit in foc. Atunci nu se mai sfarama atat de rau;

– Painea veche devine iar proaspata daca o ungem cu putina apa si o bagam cateva minute la cuptor;

– Painea de graham sau de tarate de grau nu se mai farama cand o taiati, daca inainte de folosire o puneti doua ore la frigider;

– Franzela obisnuita se poate pastra fara riscuri cel mult trei zile, iar painea de secara rezista bine fara probleme 3-5 zile;

– Se recomanda ca painea sa fie pastrata intr-un spatiu uscat si lipsit de lumina;

– Pentru ca painea sa-si pastreze coaja crocanta, este bine sa fie tinuta invelita in hartie.

 Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Cititi si:

Trucuri de curatare eficienta a petelor cu produse naturiste

Sfaturile bunicii. Cum sa cureti casa cu produse la indemana

Cum scapam de mirosurile neplacute din locuinta