Reteta tibetana de tinctura de usturoi. Cum se prepara si la ce se foloseste

reteta-tibetana-cu-tinctura-de-usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale din natura, folosit in toate culturile lumii pentru proprietatile sale vindecatoare. Usturoiul, ceapa si tuica au fost dintotdeauna cele mai folosite ingrediente ale romanilor pentru prevenirea infectiilor de tot felul.

Reteta tibetana din tinctura de usturoi a fost descoperita intr-o manastire budista din Tibet si era folosita de calugarii tibetani pentru tot felul de afectiuni, de la hipertensiune la boli de plamani.

Reteta tibetana din tinctura de usturoi – proprietati vindecatoare

Acesta reteta poate fi folosita in caz de hipertensiune si pentru o mai buna circulatie a sangelui. Vindeca si previne boli precum ulcerul, gastrita, migrene. Este, de asemenea, foarte buna pentru intarirea sistemului imunitar si impotriva infectiilor, imbunatatind totodata auzul si vederea.

Tinctua tibetana ajuta in cazul impotentei, pentru imbunatatirea metabolismului si scaderea in greutate. In principiu, aceasta reteta este regeneranta pentru intregul organism.

Reteta tibetana din tinctura de usturoi – ingrediente si modul de preparare

Ingreidentele necesare pentru reteta:

  • 350 de grame de usturoi
  • 220-250 de grame de alcool 95 grade, rom sau tarie

Mod de preparare. Se foloseste doar usutori crud, bio, luat de undeva de la tara. Se curata si se zdrobeste doar cu ajutorul uneltelor de lemn sau portelan, evitandu-se cele de metal. Usturoiul sdrobit se pune intr-un borcan cu inchidere ermetica. Se adauga alcoolul, rom sau tarie. Se inchide borcanul si se lasa la macerat timp de 10 zile in frigider.

Dupa 10 zile se strecoara cu ajutorul unui tifon sau strecuratoare foarte fina, se pune in acelasi borcan si se mai lasa inca 2 zile in frigider. Dupa toata aceasta perioada de 12-13 zile, tinctura este gata de folosit pentru tratamentul naturist.

Reteta tibetana din tinctura de usturoi – cum se ia tratamentul

Picaturile de tinctura se iau cu 50 de ml de lapte sau apa, timp de 12 zile, crescand picaturile de dimineata pana seara si in fiecare zi, dupa cum urmeaza. In prima zi, dimineata se ia 1 picatura, la pranz 2 picaturi, seara 3 picaturi, a doua zi dimineata 4 picaturi, la pranz 5 picaturi si seara 6 picaturi si tot asa pana se ajunge la 18 picaturi, seara in ziua a 6-a.

In a 7-a zi se iau dimineata 12 picaturi, la pranz 11 picaturi, iar seara 10 picaturi si se scade cate o picatura de dimineata pana seara pana in ziua a 10-a. In zilele 11 si 12 se iau dupa cum urmeaza: ziua a 11-a dimineata se iau 15 picaturi, la pranz 20 si seara 25, iar in ziua a 12-a se iau cate 25 de picaturi de tinctura de dimineata pana seara.

 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.