20.5 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Alergii de primavara la ochi. Care sunt si cum le tratam

Alergiile la ochi sunt printre cele mai suparatoare primavara. Aceste alergii de primavara la ochi afecteaza un numar foarte mare de oameni, tocmai de aceea este important sa cunoastem simptomele si ce metode de tratament naturist exista pentru a combate eficient si cat mai natural aceasta problema.

Alergiile la ochi pot aparea din multiple cauze, cele mai des intalnite fiind: polen, par de animale, mucegai, iarba, copaci, acarienii, alergenii din praf si altele.

Alergii de primavara la ochi – care sunt simptomele

Simptomele alergiilor sau conjunctivitelor alergice:

  • inrosirea ochiului sau interiorului pleoapelor
  • mancarime
  • lacrimare
  • senzatie de arsura
  • incetosare
  • umflarea pleoapelor
  • sensibilitate la lumina
  • insotite de alergii nazale si eczeme alergice

Alergii de primavara la ochi – prevenire si tratamente naturiste

Cum se previn alergiile de primavara la ochi? Cea mai simpla modalitate este sa se evite pe cat posibil sa se iasa din casa daca este cazul despre conjunctivite alergice la iarba, copaci, polen. Evitarea plimbarilor prin spatii verzi, unde acestea isi imprastie cu usurinta substantele alergenice. Purtarea ochelarilor de soare este o idee buna atunci cand trebuie sa parasim locuinta.

Atunci cand exista alergii la praf sau par de animale, este important ca aerisirea camerei de dormit si igiena lenjeriei de pat sa fie cat mai des si mai eficient efectuate. Nivelul de umiditate din locuinta ar trebui sa fie intre 30-50 de grade Celsius. Pentru cazurile in care apar alergii oculare din cauza mucegaiului, atunci este nevoie de curatarea lui in intregime din baie, bucatarie si camere, apoi se va folosi un dezumidificator, care ajuta la prevenirea alergiilor.

Este important ca atunci cand incep mancarimile, sa ne abtinem sa umblam la ochi. Pentru mascarea alergiilor oculare se poate folosi un anticearcan hipoalergenic, insa este bine sa se evite cat mai mult machiajul, in special cu produse chimice. Evitati zona ochilor pentru machiaj pentru a nu inrautati situatia.

Mancarimile ochilor din cauza alergiilor pot fi tratate cu putina apa calda si miere, in loc de picaturile de ochi de la farmacie. Se prepara un amestec din 3 linguri de miere naturala in jumatate de apa plata sau de izvor calda. Se foloseste amestecul exact ca si picaturile. Senzatia se mancarime va disparea datorita proprietatilor antibacteriene si antiinflamatoare ale mierii.

Pentru senzatia de inflamatie si mancarime de la alergii, compresele cu ceai de musetel sau pliculetele cu musetel sunt foarte practice. Se pun seara, pe ochii iritati si se lasa sa actioneze, musetelul lasa ochii mai luminosi, fara cearcane si mai voiosi, in plus senzatiile neplacute ale alergiei dispar.

Inrosirea ochilor poate fi rezolvata rapid si eficient cu felii de cartofi cruzi puse direct pe pleoape dimineata si seara in perioadele in care apar alergiile oculare. Un alt remediu eficient pentru iritatia ochiului si inflamarea sa sunt feliile de castraveti, care se pun mai intai la congelator, apoi se lasa 10-15 minute pe pleoape.

Gelul cu aloe vera si apa de trandafir pot fi la fel de folositoare pentru ameliorarea simptomelor neplacute ale alergiilor oculare. Inainte de a incepe orice tratament, este important sa va adresati unui medic specialist pentru un consult de specialitate. In plus, intarirea sistemului imunitar are mare legatura cu disparitia alergiilor. Citeste si Combate alergia in mod naturist, pentru a afla mai multe despre tratamentele naturiste ale acestei afectiuni de primavara.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole