4.5 C
București
joi, noiembrie 21, 2024

Zeama de muraturi. Bea acest leac si vei constata incredibilele efecte pe care le are asupra organismului

Multi neglijeaza zeama de muraturi si o arunca pentru ca nu au ce face cu ea, insa specialistii sustin ca aceasta are numeroase proprietati care ajuta sa previi, dar si sa tratezi anumite afectiuni.

Zeama de muraturi are un continut bogat de substante nutritive care revitalizeaza tot organismul. Aceasta se obtine in urma procesului de fermentatie naturala (preparate doar din apa si sare, nu si cele care au in compozitia lor otet), fiind imbogatita cu acizi lactici, probiotice, vitaminele A, B1, B2, B6, B9 (acid folic) si C (specialistii recomanda apa rece, nu fiarta la muraturi pentru a se pastra cat mai multa vitamina C). Vezi si: Muraturile – Remediile sanatoase din camara ta

Iata mai jos ce beneficii incredibile are zeama de muraturi asupra organismului:

-Previne aparitia cancerului – aceasta are un continut mare de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, impiedicand declansarea infectiilor tumorale. In cazul cancerului de colon si col uterin se recomandata zeama de la gogonele.

-Trateaza ficatul marit – aceasta afectiune se trateaza cu 500 ml zeama de varza murata, bauta dimineata pe stomacul gol, si cu 1 litru de ceai de sunatoare baut pe parcursul zilei.

-Stimuleaza sistemul digestiv – aceasta reprezinat o sursa excelenta de probiotice care au rolul de a proteja flora intestinala. De asemenea, aceasta imbunatateste tranzitul intestinal, previne balonarea si senzatia de preaplin dupa masa.

-Calmeaza durerile menstruale – crampele abdominale din timpul perioadei dificile a lunii sunt ameliorate de consumul de zeama de muraturi.

-Este indicata in constipatie – 3-4 pahare cu acest leac stimuleaza digestia si ajuta la dezintoxicarea traiectului digestiv.

-Are efect detoxifiant – aceasta are un continut bogat de substante nutritive, revitalizand organismul, tonifiindu-l si luptand impotriva anemiei.

-Trateaza hemoroizii – daca la hemoroizi apare si hemoragia, se beau cate 100 ml de moare incalzita, de 3 ori pe zi, inainte de masa.

-Amelioreaza si previne starea de mahmureala – aceasta are capacitatea de a echilibra organismul din punct de vedere al electrolitilor.

-Este cea mai buna bautura energizanta – datorita continutului ridicat de sodiu,aceasta are acelasi efect asupra organismului ca si energizantele din comert, echlibrand electrolitii din corp.

-Previne si trateaza crampele musculare – clorura de calciu si otetul care se regasesc in zeama de muraturi ajuta organismul sa absoarba mai repede sodiul si potasiul. Asadar, durerile musculare vor fi ameliorate rapid dupa consmul de zeama de muraturi.

Zeama de muraturi, un leac bun pentru afectiunile respiratorii, imunitate si stari febrile

-Este indicata in afectiunile respiratorii – raguseala si durerile de gat pot fi combatute cu o cana de zeama de muraturi diluata cu apa calda, de 2-3 ori pe zi, pana la ameliorarea simptomelor. Cercetatorii suedezi au descoperit ca bacteriile care se gasesc in zeama de muraturi ajuta la prevenirea bolilor de plamani. Probioticele din aceasta zeama sunt la fel de eficiente ca antisepticele, ducand la distrugerea bacteriilor periculoase care provoaca pneumonia. De asemenea, persoanelor cu astm bronsic li se recomanda zilnic zeama din varza murata.

-Zeama de muraturi creste imunitatea – datorita continutului mare de vitamina C, aceasta este indicata persoanelor cu sistemul imunitar slabit. De asemenea, acidul lactic din compozitia ei ajuta la asimilarea proteinelor si a fierului, protejand astfel organismul de virusuri si bacterii

-Este indicata in afectiuni febrile – consumata in cantitati mai mari, aceasta regleaza temperatura corpului si mareste rezistenta organismului la febra. Se bea cate un pahar pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi.

Contraindicatii

Cei care au probleme cu aciditatea gastrica nu ar trebui sa faca abuz cu zeama de muraturi pentru ca poate creste aciditatea. De asemenea, cei care sufera de hipertensiune sau au probleme renale trebuie sa consume muraturi cu moderatie.

Vezi si

Boabele de muștar alb. Ce beneficii au bobițele pe care le folosim de obicei la muraturi

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole