7.3 C
București
vineri, martie 8, 2024

Muraturile – Remediile sanatoase din camara ta

Muraturile sunt nelipsite de pe mesele romanilor in acest anotimp si nu este deloc un lucru rau. Pe langa gustul delicios, acestea au si o multime de beneficii pentru organismul nostru.

Muraturile obtinute cu apa si sare sunt cele mai bune si naturale probiotice, iar consumul lor au beneficii asupra intregului organism, ameliorand si prevenind aparitia anumitor boli.

Remedii cu muraturi – Castravetii murati

Castravetii murati ajuta la prevenirea cancerului de colon, sunt ideali in curele de slabire si intaresc sistemul imunitar, prevenind astfel aparitia racelilor.

Castravetii murati reprezinta un bun remediu in caz de colesterol si trigliceride marite, datorita continutului de fibre alimentare si stimulatorii activitatii hepatice. Consumati zilnic, timp de 3 luni, aproximativ 300 g, vor ajuta la scaderea valorilor trigliceridelor si ale coles­te­rolului si vor proteja vasele de sange de depunerea acestora.

Castravetii murati sunt recomandati in diabetul zaharat. Muraturile acestea au in componenta lor sub­stante stimulatoare ale acti­vitatii pancreasului, precum si din cele care ma­resc receptivitatea organismului la insulina. Un consum regulat de muraturi reprezinta un adevarat remediu pentru preve­nirea si tra­tarea diabetului.

Castravetii murati ajuta organismul sa digere si sa asimileze cu usurinta pro­tei­­nele. Totodata, bacteriile bune din aceste mu­raturi normalizeaza flora tu­bului digestiv, preve­nind indigestiile si balo­na­rea.

Remedii cu muraturi – Gogonelele murate

In urma unor studii de specialitate, s-a observat ca in gogonele sunt secretate alcaloizi, substante care impiedica replicarea virusilor hepatici, blocand in special proliferarea virusului hepatic C. Totodata, se pare ca aceste gogonele ajuta si la autodistrugerea anumitor formatiuni tu­morale (cancer pulmonar si cancerul de col uterin).

Gogonelele murate ajuta la cresterea rezistentei fizice, dar si la cres­terea masei mus­culare, fiind recomandate si copiilor care au o dezvoltare fizica intarziata.

Remedii cu muraturi – Conopida murata

Conopida murata are un efect efect antioxidant foarte puternic, fiind un veritabil protector al sistemului nervos în faţa proceselor degenerative.

Conopida murata con­tine cantitati importante de potasiu, un mineral care regleaza rit­mul cardiac si tensiu­nea arteriala. De asemenea, conopida murata impiedica oxidarea grasimilor si coles­terolului pe artere, prevenind ischemia car­diaca si tulbu­rarile circulatorii cere­brale.

Conopida murata este un excelent reglator al activitatii ovarelor (chisturi ova­rie­ne, dismenoree, tul­burari de menopau­za). Se recomanda consumul pe o perioada mai lunga, alternativ cu varza mu­rata, deoarece ajuta inlaturarea durerilor menstrua­le.

Conopida murata te apara de bolile nervoase degenerative, de prevenirea Alzheimerului si Par­­kinsonului.

Remedii cu muraturi – Varza murata

Varza murata este extrem de buna pentru sanatatea noastra. Datorita continutului bogat in vitamina C, varza murata te protejeaza de viroze si infectii respiratorii, dar ajuta si la scaderea riscului imbolnavirii de cancer de pancreas si ulcer.

Varza murata este un excelent remediu impotriva infectiilor res­piratorii. Studiile efectuate pe soareci au aratat ca cei care au consumat varza murata, du­pa ce au fost infec­tati cu virusul gri­pei aviare (H5N1), au supravietuit intr-o pro­portie mult mai mare decat cei tra­tati prin metode alopate. Totul s-a datorat calitatilor imunostimulatoare ale verzei, date de continutul de vitamina C si complexul B, dar si de bacteriile prie­tenoase pe care le contine. De asemenea, varza murata este recomandata si suferinzilor de astm bronsic sau urticarie. In acest caz se recomanda zilnic salata din varza murata, preparata cu ceapa si hrean.

Varza murata este ideala pentru detoxifiere si curele de slabire. Varza are o cantitate impresio­nanta de fibre alimentare – substante nedigerabile, care con­stituie un pericol pentru grasimile si zaharurile din ali­mente.

Varza rosie murata reprezinta si ea un adevarat remediu contra cancerului. Aceasta ajuta si previne aparitia cancerului bucal, esofagian, de colon si de rect, iar zeama sa este un adjuvant in cazul cancerului hepatic, pulmonar si de prostata.

Remedii cu muraturi – Precautii

Studiile arata ca efec­tele adverse la consumul de muraturi sunt rare si reduse ca intensitate, fiind cel mai adesea deran­ja­mente digestive (diaree, balonare, usoare colici abdo­minale).

Mare atentie si la modul de preparare. Muraturile sanatoase nu trebuie sa contina prea multe ingrediente sau adaosuri, ci doar apa si sare. Sunt contraindicate otetul sau zaharul.

Cititi si:

Retete de muraturi asortate la borcan – Umple-ti camara cu cele mai gustoase bunatati pentru la iarna

Gogosari umpluti cu conopida. Reteta traditionala de muraturi

Retete de muraturi asortate la borcan. 3 tehnici care dau rezultate

Zeama de muraturi. Bea acest leac si vei constata incredibilele efecte pe care le are asupra organismului

Retete de castraveti murati in otet sau saramura – Cum sa-i faci perfecti: crocanti si acrisori

Varza murata la putina – Care e reteta corecta si ce secrete poti aplica

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole