Vitex si Maca – Cele mai eficiente plante pentru cresterea fertilitatii

Cele mai eficiente plante pentru cresterea fertilitatii

Vitex si Maca au devenit, in ultimii ani, cele mai cautate si eficiente plante pentru stimularea fertilitatii femeilor. Dupa ce au efectuat numeroase cercetari, oamenii de stiinta au reusit sa confirme ceea ce multe persoane cunosteau deja din vremuri stravechi, insa, pe langa asta, au descoperit un aspect esential, si anume: eficienta maxima a acestor doua plante poate fi obtinuta numai atunci cand acestea sunt folosite impreuna.

Ce este Vitex?

Vitex (Vitex agnus castus) este o planta ale caror proprietati au fost recunoscute inca din antichitate si a fost folosita de secole, atat pentru sporirea sanselor de a avea un copil, cat si pentru a ameliora simptomele sindromului premenstrual sau a dezechilibrelor hormonale.

Studiile recente au demonstrat ca, desi nu este un hormon, Vitex contribuie la secretia si stabilizarea hormonilor de reproducere care sunt implicati in procesul de ovulatie (estrogen si progesteron) si are capacitatea de a normaliza ciclul menstrual.

Estrogenul pregateste corpul pentru reproducere, in timp ce progesteronul contribuie la mentinerea unei sarcini, iar regularitatea ciclului menstrual si a ovulatiei sunt in mare parte dictate de actiunile complexe ale acestor hormoni. Prin urmare, nu este de mirare faptul ca Vitex sau „Fructul castitatii”, asa cum este cunoscut in limba romana, este un ingredient cheie in suplimentele pentru fertilitate.

Ce este Maca?

Maca (Lepidium meyenii) este singura planta care reuseste sa se dezvolte in zona muntilor Anzii Cordilieri din Peru, care este una dintre cele mai neprielnice zone pentru agricultura. Aceasta leguma radacinoasa, care reuseste sa prospere la o altitudine de peste 4500 de metri si rezista inghetului, arsitei si furtunilor, a fost folosita de mii de ani, indeosebi, pentru a imbunatati fertilitatea, energia si virilitatea sexuala.

Dupa ce in urma cu mai bine de patru secole conchistadorii spanioli s-au convins de calitatile surprinzatoare ale acestei plante, au cerut sa fie platiti in Maca, in loc de aur. In vremurile noastre insa, aceste legende s-au transformat in stiinta. Inca din 1961, oamenii de stiinta au descoperit ca Maca este bogata in gluconizati – alcaloizii care actioneaza in mod direct la nivel hormonal.

Ulterior, s-a constatat ca Macaare in compozitia ei 31 de minerale diferite (ex. cupru, zinc, fier, seleniu, mangan, bor) si 60 de fitonutrienti. Planta contine toti aminoacizii necesari, vitamine B si C, dar si acizi grasi esentiali.

Fiind un aliment hranitor pentru sistemul endocrin, Maca contribuie la mentinerea echilibrului hormonal, atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor, desi nu contine hormoni.

Efectul sinergic al combinatiei de Vitex si Maca in cresterea fertilitatii femeilor este recunoscuta de medicii ginecologi. Iata experienta clinica a doctorului Adrian Danciug, medic specialist obstetrica-ginecologie din Brasov, cu Vitex si Maca:

Singurul supliment care contine Vitex si Maca

Vitex si Maca se gasesc in diverse suplimente, insa doar ProFecund le contin in aceeasi formula. Acesta este un amestec brevetat de extract din radacina de Maca, extract de Vitex si folat obtinut din Quatrefolic – forma biologica activa a acidului folic, disponibila la nivelul organismului, care mai usor de metabolizat comparativ cu acidul folic obisnuit.

Eficienta ProFecund este demonstrata intr-un studiu medical realizat chiar in Romania, de catre medici ginecologi, la care au participat 189 de femei cu probleme cunoscute de fertilitate. In urma tratamentului cu ProFecund, 37% dintre femei au ramas insarcinate, iar numarul celor care au avut ovulatie a crescut de peste 4 ori!

Si nu doar medicii confirma eficienta ProFecund in cresterea sanselor de a concepe un copil mai repede, ci si cuplurile care si-au implinit visul de a avea o familie, dupa ce au folosit Profecund. Descopera si tu poveștile reale ale părinților care s-au luptat pentru bucuria de a-si tine acum copilul în brate.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...