12.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Vinul, berea si tuica. 3 bauturi alcoolice care, consumate cu masura, te mentin sanatos

Specialistii in domeniul nutritiei sunt de parere ca un consum moderat de alcool ne poate imbunatati starea de sanatate si chiar ne poate prelungi durata de viata, dar foarte important este  consumul moderat, adica un pahar de bautura alcoolica pe zi este suficient.

Atat timp cat iei in considerare sfaturile specialistilor si nu faci abuz de alcool, te vei bucura de urmatoarele beneficii:

Vinul – Beneficii pentru sanatate

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii stiau ca vinul rosu este un „vindicator puternic dovedit” si se pare ca si studiile atesta acest fapt.

Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Washington, a aratat ca flavonoidele, un compus gasit in vinul rosu poate preveni infectiile severe, limitand impactul gripei inainte ca ea sa se dezvolte. De asemenea, alte cercetari au demonstrat ca vinul rosu e mai bun decat unele antibiotice. In 1950 un cercetator francez a descoperit ca vinul are puteri vindecatoare asemanatoare cu cele ale penicilinei. Chiar si diluat cu apa, in proportie de patru la unu, vinul are aceeasi potenta, in 15 minute, ca si 5 unitati de penicilina per milimetru. Vinul rosu a dovedit puternice activitati antivirale contra poliovirusului, virusului herpes simplex, virusului care provoaca meningita, febra si diareea si virusilor de gripa.

Vinul rosu are, de asemenea, si un continut crescut in antioxidanti, inclusiv reseveratrol, cunoscut pentru calitatile sale anticancerigene si de stimularea sistemului imunitar.

Pe vremuri, vinul era folosit ca antiseptic pentru curatirea ranilor, iar ca anestezic, provoca somnul si inlatura durerea.

Vinul este considerat cel mai puternic dezinfectant. Testele de astazi atesta ca vinul ucide microbii de holera intr-un interval de 30 de secunde pana la 10 minute. Bacteriile E. coli mor intre 30 si 60 de minute, iar germenii de febra tifoida mor in 5 minute pana la 4 ore. Multa vreme, cercetatorii au crezut ca ceea ce omoara bacteriile este alcoolul, insa, chiar si fara alcool, vinul continua sa ucida microbii.

Berea – Beneficii pentru sanatate

Nici berea nu se lasa mai prejos deoarece s-a demonstrat si despre aceasta ca nu contine grasimi sau colesterol, ajutandu-ne sa avem o inima mai sanatoasa.

Berea este bogata in potasiu si saraca in sodiu, fiind recomandata celor care sufera de tensiune arteriala. Aceasta poate preveni formarea unor cheaguri de sange care blocheaza arterele ce transporta sangele la inima si la creier.

Consumul moderat de bere imbunatateste memoria si abilitatile gandirii. Aceasta ne poate proteja de boala Alzheimer si alte boli inrudite.

Berea contine cantitati mari de antioxidanti, proveniti din hamei si malt, care previn distrugerea celulelor, care poate conduce la cancer.

Berea are rolul de a rehidrata rapid organismul si de a intari sistemul imunitar. Acest lucru se datoreaza vitaminelor, carbohidratilor si mineralelor prezente in bautura, care previn eventualele probleme hormonale cauzate de stres si favorizeaza pastrarea unui nivel inalt de glucoza plasmatica.

Berea te ajuta sa scapi de durerea musculara ce se instaleaza in urma oricarei activitati fizice intense.

Un consum moderat de bere este indicat si pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi.

Berea contine o substanta care previne degradarea oaselor, la osteoporoza.

Tuica – Beneficii pentru sanatate

Tuica de prune reprezinta un remediu fara concurenta cand vine vorba de frectii. Pe timpuri, taranii faceau frectii cu tuica pentru tratarea racelilor, activarea circulatiei sanguine, a reumatismului, dar si pentru alungarea durerilor de cap.

Pentru inceput, in masajul cu tuica se incepe cu bratele, mainile si picioarele. Prin frectionare, sangele se pune in miscare, se incalzesc extremitatile si ajuta organismul sa lupte cu boala. Imediat dupa frectia cu tuica, se recomanda invelirea cu o patura grosuta si administrarea unui pahar cu apa calda si ghimbir. Dupa aproximativ 10-15 minute, corpul inepe sa transpire abundent, de aceea este indicat sa se stea intr-o camera calda, cu usile si geamurile inchise, pentru a evita curentul.

Iata si alte calitati terapeutice ale acesteia:

-tuica intareste anemicii si combate constipatia;

-tuica ajuta la reglarea functiilor hepatice, datorita cotinutului bogat de vitamine (A, B, C, D1 si D2), nedegradabile termic si usor de asimilat;

-tuica se recomanda in dischinzeii biliare, disfunctii ale ficatului provocate de o slaba irigare cu sange a acestuia sau chiar constipatie;

-pentru efecte maxime, tuica este indicata ca aperitiv cu 15 minute inainte de servirea mesei de pranz pentru ca favorizeaza absorbtia nutrientilor din alimente;

-in cantitati mici, s-a dovedit ca acesta poate fluidifica sangele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sange, are un efect pozitiv asupra neuronilor si poate stimula memoria;

-consumul moderat la persoanele de peste 60 de ani amelioreaza capacitatile cognitive si reduce riscul de dementa si Alzheimer.

-tuica fiarta ajuta la prevenirea arterosclerozei si a infarctului miocardic, fiind recomandata si in cazul anemiilor, in cantitati de maxim 30ml/zi;

-in mod surprinzator, tuica fiarta ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului;

-creste viteza de producere a hemoglobinei si a hematiilor si are un continut bogat de fier;

-un alt efect pe care il are tuica fiarta e acela ca are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole