Vesti extrem de proaste din Italia. Boli grave apar la pacientii vindecati de COVID-19

pacientii-care-au-avut-covid-fac-boli-grave

Efectele pe termen lung ale COVID-19, chiar si asupra persoanelor care au avut o infectie usoara, ar putea fi mult mai grave decat s-a prevazut initial, potrivit cercetatorilor si medicilor din nordul Italiei.

Psihoza, insomnie, boli renale, infectii ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseala cronica si probleme de mobilitate sunt identificate la fostii pacienti cu coronavirus din Lombardia, regiunea cea mai afectata din tara.

Medicii avertizeaza ca persoanele care s-au vindecat de coronavirus ar putea dezvolta alte boli grave

Medicii avertizeaza ca unele victime nu se pot recupera niciodata de boala si ca toate grupele de varsta sunt vulnerabile, informeaza news.sky.com.

Virusul este o infectie sistemica care afecteaza toate organele corpului, nu, asa cum se credea anterior, doar o boala respiratorie, spun cercetatorii.

Unii oameni pot constata probleme, precum incapacitatea de lucru in mod corespunzator, probleme de concentrare si chiar de participare la activitati fizice.

Medicii avertizeaza ca persoanele care nu se considera intr-un grup vulnerabil si nu sunt preocupate de prevenirea privind contractarea bolii ar putea fi in pericol, daca ignora regulile de pastrare in siguranta.

Acestia subliniaza ca nevoia de distantare sociala, spalare a mainilor si purtarea mastilor este la fel de importanta si acum.

Avertizarile vin pe fondul preocuparilor tot mai mari din nordul Italiei cu privire la iminenta unui nou val. Medicii din doua dintre principalele spitale din regiune au raportat o serie de cazuri noi grave ale unor persoane cu probleme respiratorii.

Dr. Roberto Cosentini, seful sectiei de urgente la Spitalul Papa Giovanni XXIII din Bergamo, a supravegheat raspunsul la noul virus, care a afectat grav aceasta provincie alpina, luand vietile a cel putin 6.000 de oameni.

El a oferit acces fara precedent celor de la Sky News in camerele de urgenta ale spitalului in luna martie, cand primele efecte socante ale virusului au fost difuzate in intreaga lume, schimband perceptiile privind amploarea problemei.

Acum, el face eforturi pentru a trimite din nou un avertisment la nivel globul, sustinand ca noul virus este un ucigas letal care afecteaza intregul corp si nu va disparea.

Coronavirus este o infectie sistemica ce afecteaza mai multe organe ale corpului

„La inceput, initial, am crezut ca este o gripa urata, apoi ne-am gandit ca este o gripa urata cu o pneumonie foarte grava, dar ulterior am descoperit ca este o boala sistemica cu leziuni la nivelul vaselor din intregul corp, care afecteaza rinichii si creierul”, a anuntat cu ingrijorare doctorul.

„Deci, vedem alte manifestari acute de insuficienta renala care necesita dializa; sau accident vascular cerebral, si apoi infarct miocardic acut, deci o multime de complicatii sau alte manifestari ale virusului. Si, de asemenea, acum vedem o proportie semnificativa a populatiei cu leziuni cronice cauzate de virus”, a mai adaugat doctorul.

Unul dintre putinele efecte pozitive ale pandemiei, care a provocat un haos serviciului de sanatate, a fost crearea unui mediu unic in care medicii si expertii din diferite domenii s-au trezit nevoiti sa lucreze impreuna luni intregi, invatand eficient noi abilitati. Aceasta cooperare a ajutat la intelegerea virusului.

Dr. Emanuela Catenacci este neurochirurg la Spitalul Cremona si ea a fost cooptata inca din luna martie sa lucreze la sectiile de terapie intensiva in timpul celei mai grave focare.

Ea lucreaza din nou pe neurologie, dar in timp ce in trecut ar fi tratat pacientii complet independent de alte sectii, acum poate vedea legatura. Aceasta legatura este COVID-19, care este un criminal al mai multor organe.

„In spitalul nostru avem acum o practica cu imunologi, care verifica acesti pacienti, in special pe cei mai severi, cei cu cele mai grave boli, si le verifica nu numai plamanii, ci toate manifestarile sistemice ale patologiei COVID”, a spus ea.

„Virusul este o infectie sistemica. Unele dintre organele corpului nostru sunt cele mai afectate, cum ar fi plamanii, dar si creierul, pielea si, uneori, vasele sanguine, deci nu este doar o infectie respiratorie grava sau mai putin grava, nu se reduce doar la asta”, a mai spus ea.

Descoperirile medicilor italieni la pacientii lor reflecta un studiu recent realizat la University College London.

Cercetatorii au identificat complicatii neurologice grave cauzate de COVID-19 incluzand delirul, inflamatia creierului, accidentul vascular cerebral si leziuni ale nervilor la 43 de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 85 de ani.

Unii dintre pacienti nu au prezentat deloc probleme respiratorii severe, tulburarea neurologica fiind primul si singurul semn ca au coronavirus.

La Bergamo a fost lansata o testare intensiva si o analiza de urmarire a tuturor supravietuitorilor. Echipele de medici ii examineaza pe cei care si-au revenit, incercand sa urmareasca proprietatile schimbatoare ale virusului.

Filippo Alcaini, in varsta de 65 de ani, este unul dintre supravietuitorii care au fost testati.

El a fost intubat in februarie dupa ce s-a imbolnavit grav, dar s-a recuperat. El a fost vindecat de COVID-19 de aproximativ patru luni, dar are inca probleme respiratorii si are perioade de epuizare severa. El isi accepta starea aceasta, dar trimite un avertisment clar oamenilor pentru a avea grija sa nu ia virusul in niciun caz.

„Pentru cei care nu respecta regulile, mi-as dori sa simta macar pentru o saptamana din ceea ce am simtit eu, o saptamana in care sa se simta la fel de rau ca mine”, a spus el.

„Poate ca atunci vor intelege ca nu este cazul sa subestimeze numeroasele avertismente si reguli obligatorii pe care le-am avut”.

Medicii care efectueaza programul de monitorizare si testare spun ca pur si simplu nu stiu suficient despre virus pentru a prezice ce se va intampla in continuare.

Organismul poate ramane cu sechele toata viata in urma infectarii cu coronavirus

„Este ceva foarte diferit, care schimba corpul pacientului”, a explicat dr. Gianluca Imeri.

„Am vazut, de asemenea, ca formele de astm se dezvolta dupa infectiile cu coronavirus. Stim cu siguranta ca deteriorarea in urma coronavirusului este cauzata de inflamatie, iar astmul si alte boli respiratorii sunt boli inflamatorii. Exista, de asemenea, unele boli inflamatorii in corpul nostru, care pot fi dezvoltate si declansate de coronavirus.”

„Pneumonia simpla cauzata de coronavirus este ceva din care pacientii se vor recupera complet, din punct de vedere radiologic, dar probabil cea mai mare schimbare ramane inflamatia. Adica, am vazut inflamatii in tot organismul lor, in sistemele vasculare si sistemele respiratorii, asa ca noi cred ca trebuie sa abordam inflamatia la acesti pacienti chiar si atunci cand se recupereaza din faza acuta a bolii. „

Se cunosc atat de putine despre virus, incat orice planificare pe termen lung este de fapt o bajbaiala.

Medicii considera ca si cei mai tineri dintre infectati risca ca vietile lor sa fie schimbate pentru totdeauna si ar putea dura ani de zile pentru a deveni evident. Ca urmare, fortele de munca intregi ar putea deveni mai putin productive.

Sfaturile din Italia sunt simple: Nu va infectati.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...