Varza de Bruxelles – rețete alese. Să combini această legumă gustoasă cu uleiul de măsline este o recomandare de bază pentru orice bucătar pasionat de gătitul fără carne.
Sunt o mulțime de rețete cu ulei de măsline pentru a prepara măncăruri de post, dar cea de mai jos este una dintre cele mai interesante dintre cele pe care le-am gustat.
Ingrediente:
- 500g de varză de Bruxelles proaspătă
- 3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
- Spălați bine varza de Bruxelles și tăiați-le în jumătăți.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.
- Adăugați usturoiul mărunțit și căliți-l timp de 1-2 minute, amestecând constant.
- Adăugați varza de Bruxelles tăiată și amestecați bine până când toate bucățile sunt acoperite cu ulei.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Lăsați varza de Bruxelles să se prăjească în tigaie timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când devin moi și ușor rumenite.
- Serviți caldă și savurați gustul delicios de varză de Bruxelles prăjită în ulei de măsline.
Puteți adăuga și alte condimente sau ierburi preferate, precum rozmarin sau oregano, pentru a schimba gustul în funcție de preferințele dvs.
Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like: