13.6 C
București
duminică, februarie 25, 2024

Varicele. Simptome, cauze si tratament

Varicele sunt dilatatii subcutanate ale venelor superficiale, inestetice, cu deformari neregulate ale unor vase de sange, generand un aspect inestetic al memebrelor. Varicele sunt inestetice si pot fi periculoase daca nu sunt tratate la timp. 

Varicele sunt usor de recunoscut dupa aspect. Acestea apar la nivelul picioarelor si sunt proeminente, fiind usor de observat. Sunt inflamate si au o culoare purpurie, albastra.

Principalele simptome ale varicelor sunt: senzatie de greutate in gambe, crampe musculare, umflaturi, durere care se acutizeaza in pozitie sezanda dupa o perioada indelungata de stat in picioare, mancarimi in jurul venei afectate, ulcere cutanate.

Varice – Cauze ale aparitiei: afectiune a sistemului circulator. Printre componentele acestui sistem se numara si venele, care au rolul de a conduce sangele cu dioxid de carbon la inima si apoi la plamani pentru a fi oxigenat. Cand valvele se deterioreaza, sangele este ridicat cu dificultate, stagneaza si determina cresterea in dimensiune a venelor si dezvoltarea varicelor. Cauza deteriorarii valvelor venoase tine atat de factori ereditari, cat si de aspecte de stil de viata. Totodata, varicele se dezvolta si din cauza unui stil de viata sedentar si pot fi si o consecinta a obezitatii, efort fizic intens, bai fierbinti si statul prelungit in saune.

Varice – Tratament

Atentie! Singura metoda de a opri evolutia varicelor este interventia chirurgicala, care este o procedura destul de agresiva si dureroasa, dar daca sunteti inca in stadiul incipient, adica varicele nu s-au extins foarte mult si apar ca niste vinisoare colorate sparte inestetice, puteti incerca unul din tratamentele de mai jos.

-Infuzie de coacaz negru (50 g frunze), alun (40 g frunze), cruciulita (40 g planta) si hamamelis (20 g frunze). Puneti 30 g planta intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 15 minute. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Decoct cu chiparos (30 g nuci), lipicioasa (60 g planta) si coada soricelului (50 g varfuri inflorite). Puneti 50 g amestec intr-un litru de apa rece, fierbeti 15 minute, lasati la infuzat alte 10, strecurati. Beti 3 cani pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

-Ulei esential de usturoi (1 picatura), ulei esential de lamaie (3 picaturi) si ulei esential de chiparos (3 picaturi). Luati de 3 ori pe zi, dimineata, la pranz si seara, cu o lingurita de miere, cu apa sau ceai, pana la ameliorare.

Ca o completare la tratament, este recomandat sa luati dimineata, pe stomacul gol, o doza de mangan cobalt, cat timp este necesar. De asemenea, dimineata, beti suc de morcov cu suc de portocale.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati sfatul unui medic specialist.

Ulei de piciorul caprei pentru vene varicoase, guta si dureri de dinti

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole