Utilizari traditionale ale foilor de dafin

Utilizari-traditionale-ale-foilor-de-dafin

Dafinul cunoscut stiintific sub numele de Laurus nobilis este o planta cu flori care apartine Lauraceae (familia Laurel) foarte frecventa in zonele mediteraneene. Planta este originara din estul Mediteranei si de pe coasta de est a Marii Negre. Este cultivata in sudul si vestul Europei, inclusiv in Anglia. Acum este distribuit in Indiile de Vest, America de Sud si Centrala si Africa. Se foloseste ca frunze de dafin pentru condimentarea in gatit, dar este folosita din cele mai vechi timpuri in scopuri medicinale.

Beneficiile dafinului

  • Hipocrate a folosit toate partile plantei ca remediu pentru o varietate de afectiuni, atat in ​​interior, cat si in exterior. Vezi si: Aprinde cateva frunze de dafin in casa si vezi ce sa intampla dupa 10 minute!
  • Arborele de dafin are o lunga istorie de utilizare populara in tratamentul multor afectiuni, in special ca ajutor pentru digestie si in tratamentul bronsitei si gripei.
  • De asemenea, a fost utilizat pentru tratarea diferitelor tipuri de cancer.
  • Fructele si frunzele nu sunt de obicei administrate intern, altfel decat ca stimulent in practica veterinara, dar au fost utilizate anterior in tratamentul isteriei, amenoreei, colicilor flatulente etc.
  • Frunzele sunt utilizate in principal pentru a trata afectiunile cailor respiratorii superioare si pentru a usura durerile artritice.
  • Se pune la stomac si are un efect tonic, stimuland apetitul si secretia sucurilor digestive.
  • Frunzele sunt antiseptice, aromate, astringente, carminative, diaforetice, digestive, diuretice si emetice in doze mari, emmenogog, narcotic, parazicid si stimulant stomacal.
  • Fructul este antiseptic, aromat, digestiv, narcotic si stimulant.
  • Infuzia este utilizata pentru a imbunatati apetitul si ca emmenogog.
  • Fructele au fost, de asemenea, utilizate la fabricarea medicamentelor carminative si au fost folosite in trecut pentru a promova avortul.
  • Uleiul din fruct este utilizat extern pentru a trata entorse, vanatai etc. si este folosit ocazional ca picaturi pentru urechi pentru ameliorarea durerii.
  • Uleiul esential din frunze are proprietati narcotice, antibacteriene si fungicide.
  • Au fost folosite anterior in isterie, amenoree, colici flatulente etc.
  • Boabele au fost folosite pentru a promova avortul.
  • Frunzele au fost anterior infuzate si luate ca ceai, iar pulberea sau infuzia de fructe a fost luata pentru a crea pofta de mancare sau ca emmenogog.
  • Spalarea parului cu apa din frunze de dafin are ca rezultat un par sanatos, stralucitor si neted.
  • Paduchii de cap pot fi indepartati prin aplicarea extractului de apa din frunza de dafin pe scalp.
  • Extractul sau de ulei este masat pe tample pentru a vindeca durerile de cap si migrenele.
  • Decoctul preparat din frunzele sale este un bun remediu pe baza de plante pentru sangerarea nasului.
  • Perierea dintilor cu pulberea ei ii albeste.
  • Respirarea in abur din frunzele sale, relaxeaza pielea si ajuta la eliminarea ridurilor si a focarelor de piele.
  • Aplicarea acestui ulei usureaza durerea in zona afectata, ceea ce ajuta la reducerea durerii reumatice, a artritei, a tulpinilor, a entorselor si a altor articulatii si dureri inflamate.
  • Ceaiul facut din frunzele sale trateaza bolile precum tuse, raceala si stranut.
  • Ceaiul sau de plante amelioreaza tulburarile digestive precum refluxul acid, miscarile necorespunzatoare ale intestinului etc.
  • Consumul de frunze de dafin in alimentele noastre ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.
  • Amestecul preparat din frunzele sale este eficient pentru tratarea intepaturilor si muscaturilor.
  • Dafinul creste pofta de mancare, stimuleaza stomacul lenes si reduce aerofagia.
  • Este un aliat eficient in tratarea simptomelor cauzate de epuizare, cum ar fi herpesul si aftele. Calmeaza tractul urinar si infectiile dentare.
  • Este cunoscut pentru a atenua anxietatea, hipersensibilitatea si lipsa de stima de sine.
  • Utilizarea topica, cum ar fi masajul cu ulei esential de frunze de dafin (diluat in ulei de migdale dulci) relaxeaza contracturile si durerile musculare, inflamatiile articulatiilor si reumatismul.
  • Extractul de frunze a fost folosit pentru a declansa menstruatia, iar fructele au fost folosite odata pentru a induce avortul.
  • Frunzele de dafin au fost utilizate extern ca o compresa pe vanatai si entorse si ca remediu pentru matreata.
  • Daca este foarte diluat in ulei purtator, poate fi frecat in piele ca remediu pentru afectiunile reumatice, durerile de muschi si articulatii, entorse si caderea pielii.
  • Uleiul esential este adesea utilizat pentru a trata afectiuni legate de sistemul respirator, cum ar fi tuse rezistenta si bronsita.
  • Uleiul ar trebui sa fie bun pentru sistemul digestiv, ficat si rinichi si pentru a creste pofta de mancare.
  • Ar putea fi, de asemenea, util in eliminarea gazelor intestinale si pentru durerile abdominale.
  • In medicina iraniana, acestea au fost utilizate pentru a trata nevralgia, epilepsia si boala Parkinson.
  • Cataplasma este facuta din frunze de dafin fierte pentru a trata eruptiile cauzate de urzica si iedera otravitoare.
  • Decoctul frunzelor este utilizat pentru tratarea problemelor organelor urinare si a hidropizei.
  • Uleiul din seminte este utilizat pentru tratarea durerilor reumatice.
  • Extractul de apa fierbinte din fruct este luat oral pentru a induce menstruatia.
  • Fructul se ia pe cale orala in timpul nasterii pentru a accelera livrarea.
  • Extractul de apa fierbinte al frunzei este luat pe cale orala ca contraceptiv.
  • Frunza se ia pe cale orala pentru tulburari hepatice si pentru igiena dentara.

Utilizari culinare

  • Frunzele pot fi consumate proaspete sau uscate.
  • Frunzele de dafin sunt utilizate in mod obisnuit ca aroma pentru supe, tocanite etc. si formeaza un ingredient esential al amestecului de plante „Bouquet Garni”.
  • Frunzele pot fi folosite in stare proaspata sau recoltate vara si uscate.
  • Aroma frunzelor proaspat uscate, zdrobite sau maruntite este mai puternica decat frunzele proaspete, dar frunzele nu trebuie pastrate mai mult de un an, deoarece isi vor pierde aroma.
  • Fructele uscate sunt folosite ca aroma.
  • Frunzele uscate sunt preparate in ceai de plante.
  • Un ulei esential obtinut din frunze este folosit ca aroma alimentara.
  • Frunza de dafin este unul dintre cele mai populare si bine folosite condimente in bucataria nord-americana.
  • Se adauga aroma supelor, tocanitelor, fasolea, curry, biryani si preparatelor de peste.
  • Frunza de dafin este folosita in general in mancarurile sarate atat in ​​SUA, cat si in Europa – desi britanicii doresc sa o adauge si la crema si budinci.
  • Atat frunzele, cat si uleiul esential sunt utilizate pe scara larga pe post de condiment si aroma in industria alimentara.
  • Frunzele uscate sunt folosite in placinte, supe, sosuri, marinate, tocanite si muraturi.

Alte fapte

  • Uleiul esential din fruct este utilizat la fabricarea sapunului.
  • Planta este foarte rezistenta la daunatori si boli, se spune ca protejeaza plantele vecine de insecte si probleme de sanatate.
  • Frunzele sunt extrem de aromate si pot fi folosite ca un insectifug, frunzele uscate protejeaza cerealele stocate, fasolea etc. de gargarite.
  • Este, de asemenea, utilizat ca planta de stuf, datorita mirosului sau aromatic si a proprietatilor antiseptice.
  • Poate fi cultivat ca paravan sau gard viu in zone adecvate cultivarii sale in aer liber.
  • Lemnul este folosit pentru lucrari de marchetare, bastoane si bastoane de frecare pentru a face foc.
  • Uleiul volatil este folosit ocazional in parfumerie.
  • Frunzele nu trebuie uscate la soare, deoarece vor pierde aroma si vor deveni maronii.
  • Uleiul esential este extras din frunzele de dafin prin distilare cu abur.
  • In antichitate, se credea ca dafinul detine puteri magice, ferindu-i pe oameni de vrajitorie si boala rea.
  • Atat grecii antici, cat si romanii considerau coronitele din frunze de dafin drept simbol al victoriei si al statutului inalt.
  • Dafinul are proprietati de respingere a insectelor, iar frunzele uscate pot fi utilizate pentru a mentine insectele la distanta.
  • Uleiul esential este utilizat ca ingredient in produsele comerciale precum solventi, produse cosmetice, articole de toaleta si parfumuri, in special dupa barbierit.
  • In Grecia clasica, L. nobilis era dedicat zeului Apollo si frunzele sale erau folosite pentru a face coroane date in cinstea eroilor si poetilor.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...