18.8 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Top 10 cele mai bune uleiuri pentru ingrijirea parului

Uleiurile de par sunt unele dintre cele mai populare produse cosmetice. Conform specialistilor, se pare ca secretul sta in proprietatile acestora. Uleiurile naturale ofera parului nostru ingrijirea de care are nevoie. Acestea contin ingrediente care dau luciu parului, il netezesc, il descurca, te pot scapa de matreata, scalp iritat cu miros, etc. Prin urmare, uleiurile pentru par reprezinta cel mai bun remediu pentru hranirea intensa a parului, indiferent de tipul de par.

Cele mai bune uleiuri pentru ingrijirea parului

1.Uleiul de ricin

Exista multe remedii pentru pastrarea parului sanatos, stralucitor ai puternic, iar printre acestea, se numara si uleiul de ricin. Acesta este renumit pentru proprietatile de regenerare si fortificare a parului, genelor si sprancenelor. De asemenea, este apreciat si pentru efectul de stimulare a cresterii parului, dar si pentru a trata matreata. Totusi, ai grija sa nu dozezi prea mult pentru ca parul s-ar putea sa se ingrase. Pentru a beneficia de toate proprietatile lui, poti adauga cateva picaturi in flaconul de sampon sau in balsam si sa amesteci bine.

2.Uleiul de argan

Este dovedit si cunoscut faptul ca uleiul de argan reuseste sa-i redea parului fragil vigoarea si sanatatea de care are nevoie, sa-l protejeze de efectul deshidratant al soarelui. Totodata, acesta are proprietatea de a trata firele despicate, imblanzeste parul cret, intareste firul de par si este folosit ca remediu impotriva matretii sau a caderii parului;

Folosit regulat, in cantitati mici, uleiul stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par de la radacina. Uleiul se poate aplica direct pe parul uscat, punand o cantitate mica de produs in podul palmei, pe care sa o distribui apoi uniform in special pe varfuri.

3.Uleiul de jojoba

Acest tip de ulei are o compozitie asemanatoare sebumului uman si astfel, o compatibilitate deosebita cu pielea si parul nostru. Uleiul de jojoba patrunde usor in piele si nu lasa pelicula grasa fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, imbunatateste vitalitatea si aspectul parului, netezeste firele de par, ingrijeste parul casant, uscat sau deteriorat.

Vezi si: Remediu caderea parului – Gazul lampant, un leac vechi mostenit de la bunici

4.Uleiul de masline

Acest tip de ulei are efect nutritiv, emolient si antioxidant, aduce multiple beneficii pentru piele si par.

Datorita continutului de scualene, compusi fenolici, fitosteroli si vitamina E, acest ulei ofera parului protectie impotriva deshidratarii, protejeaza culoarea parului, il intareste si ii reda stralucirea naturala.
Pentru a-l aplica, acesta trebuie incalzit putin si apoi aplicat pe par si scalp. Daca parul tau are tendinta de ingrasare, aplica uleiul numai de la jumatatea lungimii pana la varfuri. Acopera apoi capul cu un prosop sau casca de dus si lasa uleiul sa actioneze 15 minute, apoi spala-te.

5.Uleiul din seminte de brocoli

Bogat in nutrienti si acizi grasi nesaturati, uleiul acesta a fost remarcat pentru beneficiile pe care le aduce parului. Este un ulei vegetal special ce imbraca firul de par fara sa-l incarce, netezeste firele, disciplineaza buclele si ajuta la descurcarea lui.

Vezi si: Ulei din seminte de curmale. Previne caruntirea prematura a parului

6.Uleiul esential de dafin

In cosmetica, acest tip de ulei este utilizat pentru ingrijirea si igiena pielii si a parului, fiind tonifiant, antioxidant si purifiant.

Uleiul esential de dafin are abilitatea de a imbunatati circulatia sanguina, stimuland astfel cresterea parului si mentinand sanatatea scalpului. De asemenea, acesta actioneaza ca un remediu naturist impotriva matretii si poate ajuta si la eliminarea paduchilor.

7.Uleiul esential de scortisoara

Uleiului esential de scortisoara reuseste sa „vindece” parul care si-a pierdut puterea si frumusetea naturala, precum si accelerarea semnificativa a cresterii lor.

Poti folosi uleiul esential de scortisoara frunze (la fel ca si cel din dafin) pentru ingrijirea scalpului afectat de eczeme, micoze, matreata. Stimuleaza cresterea parului prin intensificarea circulatiei sanguine la nivelul capilarelor, hranind in acest fel foliculii firelor de par. 

Utilizeaza acest ulei impreuna cu produsele de par achizitionate. La fiecare aplicare a samponului sau balsamului, se adauga 2-3 picaturi de ulei de scortisoara. Acest truc simplu iti va da puterea parului – vor arata mai sanatoase si mai vii. In plus, in acest fel poti scapa de matreata.

8.Uleiul esential de lavanda

Acest tip de ulei are nenumarate beneficii pentru parul tau. Acesta ajuta la stimularea cresterii parului, este antimicrobian, previne sau omoara paduchii, ajuta la reducerea inflamatiei pielii, are efect calmant si un miros incredibil.

Pentru aceste beneficii aduse scalpului, dar si cresterii parului, poti adauga putin ulei de lavanda in sampon.

9.Uleiul esential de ylang-ylang

Este unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale pentru sanatatea parului. Acest tip de ulei are proprietati de tonifiere, revitalizare, stimularea cresterii parului si confera stralucire parului.

Pentru a avea un par frumos, sanatos si stralucitor, maseaza scalpul cu o combinatie de ulei esential de ylang-ylang, ulei de cocos sau ulei de jojoba. Datorita uleiului de ylang-ylang, vei fi scapa de matreata, de parul incurcat si chiar de caderea lui.

10.Ulei de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. Acesta ajuta la cresterea sanatoasa a parului, oferindu-i stralucire, lipsa matretii, o buna hidratare. Acesta detine, de asemenea, proteine esentiale necesare pentru hranirea parului deteriorat. Prin urmare, este folosit ca ulei de ingrijire a parului si utilizat in productia diverselor balsamuri, creme si sampoane anti-matreata, dar poate fi aplicat si in mod normal.

Vezi si: Ulei esential de chiparos pentru picioare umflate

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole