12.7 C
București
marți, octombrie 29, 2024

Uleiul de seminte de merisoare ajuta la generarea celulelor pielii si regenereaza pielea uscata

Uleiul de seminte de merisoare are un miros acid si usor si este bine cunoscut producatorilor cosmeticieni. Este bogat in acizi grasi esentiali. Are un continut ridicat de vitamina E, vitamina A si antioxidanti. Fiind usor in textura, se absoarbe rapid in piele atunci cand este aplicat local. Deoarece are polifenoli diferiti, imbunatateste sanatatea celulelor. Ofera o protectie impotriva barierei lipidice a pielii si, de asemenea, ajuta la pastrarea umezelii.

Uleiul de seminte de merisoare actioneaza ca un emolient care ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Este o sursa excelenta de vitamine, antioxidanti si nutrienti, cum ar fi vitaminele si carotenoizii. Acest ulei imbunatateste elasticitatea pielii, scade aspectul ridurilor fine, ridurilor si previne deteriorarea solara a pielii. Este util pentru mancarimi, piele uscata si iritata.

Uleiul de seminte de merisoare este adaugat la balsamuri, balsamuri hidratante pentru buze, lotiuni, creme, creme pentru ochi si fata. De asemenea, ofera o mare usurare pentru pielea solzoasa, mancarime si iritatie. Acest ulei ajuta la utilizarea si absorbtia acizilor grasi esentiali din piele. Este o sursa excelenta de tocoferoli. Uleiurile esentiale din seminte de merisoare au o cantitate echilibrata de acizi grasi omega-9 si omega-6. Este, de asemenea, o sursa excelenta de antioxidanti. De asemenea, contine un continut ridicat de vitamina E, cum ar fi tocotrienolii si tocoferolii.

Beneficiile uleiului de seminte de merisoare

Sanatatea tractului urinar. Infectiile tractului urinar au devenit o problema obisnuita in zilele noastre, care ar putea fi dureroase si iritante. Contine proantocianidine care previne legarea bacteriilor de peretii vezicii urinare. Elimina bacteriile.

Imbunatateste sanatatea inimii. Uleiul de seminte de merisoare ajuta la promovarea sanatatii inimii. Are flavonoide care ajuta la scaderea sanselor de probleme cardiace. Contine acid salicilic care previne coagularea.

Trigliceride inferioare. Uleiul de seminte de merisoare are acizi grasi Omega-3 care promoveaza sanatatea inimii prin scaderea trigliceridelor. Mai mult, sustine sanatatea inimii, ajuta la functionarea creierului si sustine cresterea normala, precum si dezvoltarea.

Sanatatea oaselor. Merisoarele sunt surse excelente de calciu, care joaca un rol vital pentru mentinerea sanatatii oaselor. Vezi si: Spumant cu suc de merisoare, lamaie verde si menta. Cum prepari cea mai gustoasa bautura cu efect afrodisiac

Prevenirea problemelor orale. Merisorul are proprietati antibacteriene care ajuta la imbunatatirea sanatatii bucale. Elimina bacteriile gurii.

Consolidati imunitatea. Merisoarele contin vitamina C, care actioneaza ca antioxidant pentru a promova functiile imune. Imbunatateste sistemul imunitar si datorita proprietatilor antibacteriene ajuta la contracararea infectiilor.

Antioxidant. Merisoarele sunt pline de antioxidanti care ajuta la contracararea procesului de imbatranire. Scade degenerarea celulelor creierului, a tesutului organelor si a celulelor pielii. Semintele de merisoare previn, de asemenea, deteriorarea radicalilor liberi.

Digestie. Problemele de stomac sunt cauzate de bacteriile H. pylori. Merisoarele contin proprietati antibacteriene care ajuta la mentinerea intestinului sanatos si la reducerea dezvoltarii altor afectiuni.

Elimina toxinele. Merisoarele poseda acid chininic care contine proprietati nutraceutice. Este transformat in acid hipuric, care ajuta la eliminarea toxinelor din rinichi, din vezica urinara, din testicule si mentine sanatatea prostatei.

Utilizari traditionale

  • Ajuta la hidratarea pielii, la intarirea parului si a scalpului.
  • Ofera ameliorare ale afectiunilor pielii, precum psoriazis, eczeme si trateaza, de asemenea, acneea.
  • Scade sansele de cicatrici.
  • Este folosit pentru masajul corporal.
  • Masati-va parul cu amestecul de ulei de seminte de merisoare si ulei esential de rozmarin sau ulei esential de lavanda pentru a trata parul. Lasati-l umed peste noapte si clatiti dimineata.

Precautii

  • Persoanele cu alergii la nuci, femeile insarcinate si care alapteaza ar trebui sa consulte medicul inainte de utilizare.
  • Nu utilizati in cantitati excesive

 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole