22.5 C
București
sâmbătă, octombrie 5, 2024

Sirop sau suc de merisoare – beneficiile unor fructe pline de antioxidanti

Merisoarele sunt de obicei consumate in forma lor uscata, insa sirpoul de merisoare este extrem de sanatos si are numeroase beneficii pentru organism. Merisoarele au o cantitate considerabila de antioxidanti in comparatie cu diverse alte legume si fructe, la fel ca broccoli, spanac si mere.

Sucul de merisoare este un suc de culoare rosu inchis, neindulcit, facut din merisoare intregi. Cea mai pura forma a acestui suc este 100% fara conservanti si nu are culoare sau aroma adaugate. Este extrem de puternic si acru si se consuma de obicei imediat dupa diluarea cu apa. Medicii sugereaza de obicei varietatea neindulcita, mai degraba decat tipurile ambalate indulcite, care se gasesc pe piata in zilele noastre.

Beneficiile pentru sanatate ale sucului de merisoare

Calitatile terapeutice ake merisorului au fost deja identificate de sute de ani. Nativii americani au folosit merisoare crude pentru a imbraca ranile. Fitonutrientii prezenti in sucul de merisoare ajuta la prevenirea mai multor afectiuni de sanatate. Sunt cu adevarat o sursa buna de antioxidanti.

Anti-oxidantii sunt compusi care pot fi fabricati in mod natural prin corp sau ingerati din bauturi si alimente. Antioxidantii decelereaza si previn procesul de oxidare prin capacitatea lor de a stabiliza radicalii liberi prin donarea unui electron. Flavonoidele si polifenolii prezenti in sucul de afine fixeaza si opresc deteriorarea celulelor, reducand sansele de infectii.

Sucul de afine a fost folosit de mult timp pentru vindecarea diferitelor boli. Sucul de afine pur ofera o multitudine de avantaje de frumusete si sanatate datorita valorii sale nutritive mai ridicate. Fie ca il folositi pentru tratarea unor conditii de sanatate, fie ca il beti pentru proprietatile sale antioxidante si de oprire a imbatranirii, sucul de merisoare este foarte sanatos.

Trateaza infectiile tractului urinar si previne cariile dentare

Infectiile tractului urinar fac referire la prezenta anumitor microorganisme in urina care depasesc nivelurile normale. Aceste tipuri de infectii se pot dezvolta in interiorul vezicii urinare si pot duce la cistita, la nivelul rinichiului, ducand la parenchim renal sau poate la prostata, ducand la prostatita bacteriana. Cercetarile indica faptul ca sucul de merisoare este format din proantocianidine care poseda calitati anti-agatatoare, care evita ca bacteriile sa se lege de celulele de pe peretii vezicii urinare.

Aceste tipuri de compusi evita ca aceste bacterii sa se inmulteasca si sa le indeparteze din corp prin urinare. Studiile au aratat ca un consum frecvent de suc de merisoare ar putea ajuta la evitarea infectiilor tractului urinar recurente la femeile de varsta mijlocie si femeile insarcinate. Utilizarea frecventa a sucului de merisoare a fost confirmata, de asemenea, foarte terapeutica pentru persoanele care urmeaza alte tratamente in spitale, cum ar fi o protectie impotriva bolilor tractului urinar.

Conform noilor studii de cercetare, sucul de merisoare ajuta la prevenirea cariilor dentare. Proantocianidina, un compus chimic continut in aceste fructe, impiedica bacteriile daunatoare sa se agate de dinti. Aceste elemente previn producerea de acid, precum si protejeaza dintii de boala parodontala, evitand pur si simplu dezvoltarea placii.

O igiena orala buna, combinata cu utilizarea merisoarelor, deranjeaza mecanismul patogen al cariilor dentare si, de obicei, asigura o buna sanatate dentara. In acelasi timp, ar trebui sa aveti grija la continutul crescut de zahar si, de asemenea, la aciditatea unor sucuri de afine disponibile in comert – sucul natural este de obicei mai bun!

Deficienta vitaminei C la un individ poate duce la scorbut. Merisoarele furnizeaza cantitati mari de vitamina C si acest lucru este vital pentru ca organismul sa produca colagen, principala componenta a functionarii sanatoase a tesuturilor.

Inflamatia pulmonara este prevenita sau tratata cu acest suc puternic

Efectele antiinflamatorii ale sucului de merisoare s-au dovedit a fi eficiente impotriva inflamatiei cauzate in plamani de virusul gripal. Un ingredient cunoscut sub numele de material nedializabil sau NDM continut in fruct ajuta la prevenirea lipirii virusului gripal de celule si, prin urmare, la evitarea unei infectii gripale.

Eficacitatea antitumorala oferita de sucul de merisoare este legata de existenta compusilor polifenolici in fruct. Cercetarile au recomandat ca utilizarea normala a sucului poate sa previna dezvoltarea si raspandirea tumorilor plamanilor, sanului, colonului, prostatei impreuna cu alte tumori canceroase. Sucul de merisoare include o cantitate mare de acid salicilic, care ajuta la scaderea umflaturilor, la evitarea cheagurilor de sange si la eliminarea tumorilor.

In conformitate cu cercetarile efectuate, sucul de merisoare va ajuta sa evitati inhibarea anumite tulpini ale gripei Haemophilus, care este un motiv frecvent pentru infectii ale urechii, precum si infectii respiratorii la copii. Sucul previne structurile asemanatoare parului bacteriilor, inhibandu-le sa adere la suprafata pielii.

Ulcerele peptice se dezvolta dintr-un fel de bacterii cunoscute sub numele de Helicobacter pylori. Acest tip de microorganism ataca stratul protector al stomacului si al duodenului, care este prima parte a intestinului. Acest lucru duce la o inflamatie suplimentara a mucoasei stomacului.

Alimentele incarcate cu flavonoide, o categorie care include antocianine, flavonoli, precum si proantocianidine, la fel ca merisoarele, merele si usturoiul, ajuta la reducerea sanselor de tulburari ale stomacului, cum ar fi ulcerele gastrice, prin suprimarea dezvoltarii bacteriilor H. pylori. O cercetare de investigatie efectuata pe grupul de pacienti cu acest tip de tulburari de stomac a demonstrat un avantaj de 50% fata de pacientii care nu consumau suc de merisoare. Drept urmare, medicii recomanda, in general, utilizarea normala a sucului de merisoare sau consumului de fructe pentru a controla infectia.

Vezi si: Uleiul de seminte de merisoare ajuta la generarea celulelor pielii si regenereaza pielea uscata

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Intreaga planta, cu exceptia partilor inflorite, este acoperita cu peri glandulari, care sunt in general albi, dar ocazional rosiatici cand cresc pe tulpini. La fel ca majoritatea speciilor spontane este foarte variabila si face parte dintr-un complex de specii de cateva zeci de subspecii si sute de soiuri si forme. Este o planta alelopatica. Niciuna dintre speciile de vulturica nu este folosita in prezent in tratamentul pe baza de plante, desi in multe parti ale Europei au fost utilizate anterior ca medicament continuu in bolile plamanilor si astm. Vezi si: Sirop sau suc de merisoare – beneficiile unor fructe pline de antioxidanti […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole